Tiltale: Plejehjemsansat slog beboer ihjel og forsøgte at dræbe tre andre med medicin ad flere omgange

Kvinden nægter sig skyldig i tiltalen mod hende.

De forurettede boede alle på Plejecenteret Tirsdalen i Randers. (Arkivfoto) (Foto: © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix, Ritzau Scanpix)

En nu tidligere ansat på Plejecenter Tirsdalen i Randers er blevet tiltalt for at have dræbt en beboer og forsøgt at dræbe tre andre hele syv gange ved bevidst at have givet dem forkert og farlig medicin.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kvinden har siddet fængslet siden 14. marts i år, hvor hun blev anholdt. Hun har undervejs nægtet sig skyldig.

- Vi har ved anklagemyndigheden gennemgået det omfattende efterforskningsmateriale, som politiet har udarbejdet, og det er vores beslutning, at der med baggrund i materialet skal rejses tiltale mod kvinden, siger specialanklager Jesper Rubow i pressemeddelelsen.

- Hun er tiltalt for et manddrab og derudover for syv forsøg på manddrab begået ad flere omgange mod to mænd og en kvinde, som stærkt svækkede blev indlagt til behandling.

- Derudover tiltales hun blandt andet også for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet. Nu er det op til retten at vurdere sagen, lyder det videre fra Jesper Rubow.

Kvinden er beskyttet af et navneforbud, hvilket forhindrer DR Nyheder i at beskrive for eksempel hendes tidligere stilling og andre nærmere detaljer om hende.

Hendes forsvarer er advokat Henrik Garlik.

Han fortæller, at han endnu ikke har haft mulighed for at tale med sin klient om tiltalen.

- Det er begrænset, hvad jeg kan sige på nuværende tidspunkt. Men jeg kan sige, at hun nægter sig skyldig, og at det er en sag, hvor der er meget, meget få lignende tilfælde, siger

Tiltale: Gav flere beboere farlig medicin samme dag

I pressemeddelelsen står der, at den tiltalte under sit arbejde på plejehjemmet gav en ældre beboer et lægemiddel, der endte med at føre til hendes død.

Den var den 26. februar i år.

Det er tidligere kommet frem under et retsmøde i sagen, at kvinden ifølge politiet ulovligt har givet en plejehjemsbeboer stoffet Baclofen.

Det er et muskelafslappende middel, som påvirker centralnervesystemet. Beboeren blev senere indlagt på Randers Sygehus stærkt bevidsthedssvækket og afgik ved døden.

Samme dag gav den tiltalte ifølge tiltalen tre andre beboere farlig medicin, så de efterfølgende måtte indlægges.

De gentagne drabsforsøg, som de tre beboere blev udsat for, fandt ifølge tiltalen sted i starten af marts.

Retten i Randers skal behandle sagen. (Foto: © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix, Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Var på vagt inden indlæggelser

På baggrund af oplysninger fra retsbogen fra et tidligere retsmøde har DR Nyheder tidligere kunnet beskrive, at kvinden var den eneste, der var på vagt dagen før samtlige af de ældres indlæggelser.

Derudover fremgår det også af logfiler, at kvinden med sin nøglebrik loggede sig ind i medicinrummet, selvom hun "ikke havde tilladelse til at dosere medicin".

Kvinden har ifølge retsbogen fortalt til politiet, at hun har "godt styr" på medicin.

I retsbogen lyder det også, at der på kvindens bopæl er fundet medicin og emballage med relation til sagen.

Desuden er der også fundet medicin til andre beboere på plejehjemmet i kvindens hjem.

Ifølge pressemeddelsen er kvinden også tiltalt for tyveri af medicin.

- Derudover tiltales hun blandt andet også for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet. Nu er det op til retten at vurdere sagen, lyder det videre fra anklageren i pressemeddelelsen.

Sagen kommer til at køre ved Retten i Randers i januar og februar.