Plejehjemsbeboere får piller mod seksualdriften

Plejehjemsbeboere, der udviser seksuel adfærd over for plejepersonalet, får i nogle kommuner en beroligende pille. Andre steder tager man afstand fra at bedøve naturlige drifter.

Flere kommuner giver demente plejehjemsbeboere medicin, hvis de gør tilnærmelser til personalet. (© Stock exchange)

Seksuelt frustrerede ældre, der udviser seksuel adfærd overfor plejepersonalet, får en beroligende pille.

I hvert fald hvis de bor i Sønderborg eller Tønder kommuner. Andre steder tager man afstand fra at bedøve naturlige drifter. Det skriver JydskeVestkysten.

Ofte problemer med demente

- Det er ofte demente, den er gal med. Hvis en ældre flere gange tager på en medarbejder, så er det en virkningsfuld løsning at give noget beroligende. Men det sker altid i samarbejde med de pårørende og egen læge, siger direktør for pleje og omsorg i Sønderborg Kommune, Tim Hansen, der ikke har tal for, hvor mange ældre der får medicin mod sexdriften.

Plejechef i Sønderborg Kommune, Bente Larsen, understreger, at medicinering kun sker i få tilfælde - men både bliver givet til ældre og yngre demente.

Også i Tønder Kommune får enkelte plejehjembeboere beroligende piller, hvis en borger er forpint af seksuel frustration:

Tager afstand fra medicin

- Vi tager en snak med vedkommende og formidler kontakt til egen læge, hvis personalet kan se, de har det skidt, siger myndighedschef i Social og Sundhedsforvaltningen i Tønder Kommune.

JydskeVestkysten har spurgt de ældreansvarlige i de øvrige syv syd- og sønderjyske kommuner, om de medicinerer de ældre, hvis de udviser stærk seksuel frustration.

Her tager man dog skarp afstand fra tilgangen i Tønder og Sønderborg.

- Her medicinerer vi ikke nogen, fordi de udviser seksuel adfærd. Det er ikke nødvendigt at løse det på den måde, og det er en dårlig måde at løse det på, fordi det er en helt naturlig drift, siger leder af Aktiv Pleje i Billund Kommune, Lisbeth Schmidt.

Facebook
Twitter