Plummer støtter selvmords-dokumentar

Søndag aften sendte DR 1 en dokumentar om aktiv dødshjælp. Den har skabt splid i direktionen, men Plummer står fast. Dokumentaren skulle sendes.

DR's generaldirektør Kenneth Plummer bakker ikke op om programdirektør Mette Bocks valg om at gå ud af DR's programetik-udvalg.

Hun trådte ud af udvalget i protest mod, at DR1 søndag viste dokumentaren Hjælp - Jeg vil dø (Suicide Tourist), der behandler aktiv dødshjælp på nærmeste hold.

Dokumentar er relevant

Kenneth Plummer tager gerne debatten, men han står ved, at den britiske dokumentar rullede over skærmen søndag aften.

- Min vurdering er, at den omtalte dokumentar er et seriøst og relevant indlæg i debatten om aktiv dødshjælp, siger Kenneth Plummer i en pressemeddelelse.

Plummer klar til debat

Han har taget Mette Bocks beslutning til efterretning. Mere siger han stort set ikke

- DR's programetiske rammer har altid været og vil fremover også være genstand for debat. Den debat skal vi være klar til at tage såvel internt som eksternt, siger han videre i pressemeddelelsen.

Farvel til etikudvalg

Mette Bock er som programdirektør automatisk medlem af programetikudvalget, hvor hun sad som formand. Men dokumentaren overskred hendes grænser for, hvad DR bør vise sine seere.

- Jeg respekterer som nævnt det trufne valg, men ser mig ikke i stand til at fortsætte som formand for programetik-udvalget, da jeg ikke kan forsvare den kurs, der er valgt. Tak for samarbejdet - og tak for jeres fine bidrag til revisionen af Programetikken, skriver hun i en mail til resten af program-etikudvalget.

Tredje del af DR's direktion, Lars Grarup, er på Kenneth Plummers side i sagen, som Mette Bock ser du til at være alene om. I hvert fald i DR's ledelse.

Mette Bocks afløser som formand for programetikudvalget bliver divisionschef Inger Bach fra DR Jylland.