Pointsystem udelukker næsten alle

Efter at det nye pointsystem blev indført 1. juni har kun fem fået permanent opholdstilladelse. Naser Khader (K) er overrasket.

Pointsystemet, som blev indført 1. juni, har vist sig at være uhyre effektivt.

Regeringen og Dansk Folkepartis stramninger af udlændingeloven har vist sig at være særdeles effektive.

Siden loven blev ændret 1. juni, og et pointsystem erstattede de gamle regler for at opnå permanent opholdstilladelse, har kun fem udlændinge fået det eftertragtede opholdskort uden udløbsdato, viser tal fra Integrationsministeriet, skriver Berlingske Tidende.

Kun én tilladelse

I september blev der givet 166 afslag og 162 tilladelser til permanent ophold for ansøgninger, der var afleveret før stramningerne trådte i kraft.

Ansøgninger under det nye pointsystem resulterede i samme måned i 70 afslag og kun én tilladelse.

Det overrasker den konservative integrationsordfører Naser Khader, der var med i aftalen.

- Det var ikke meningen. Målet er at belønne dem, der gør en indsats både på arbejdsmarkedet og for integrationen. Jeg regner med og håber, der er flere, der får tilladelsen i fremtiden, siger Naser Khader, der vil give det nye pointsystem tid.

Urimelig situation

Den radikale udlændinge- og integrationsordfører Marianne Jelved ryster på hovedet af de nye tal:

- Jeg synes, det er et billede på en helt urimelig situation, borgerne er bragt i. Det er stærkt beklageligt, når ens livssituation bliver behandlet ud fra politiske kriterier, der har til formål at skille en hel masse mennesker fra, siger hun.

FacebookTwitter