Politi advarede solhungrende borgere: 'Vi måtte tale med store bogstaver'

Københavnere trodsede myndighedernes anvisninger i det gode vejr.

Forårssolen fik i dag mange til at besøge de samme steder i København.

Det strålende solskin fik i dag masser af borgere til at bevæge sig ud i det gode vejr - men lidt for mange valgte at færdes de samme steder.

Det oplevede Københavns Politi i Amager Strandpark, på Christiania og på skaterbanen i Fælledparken i københavnerbydelen Østerbro, hvor betjente måtte minde borgerne om coronakrisens alvor.

- Det har næsten været hverdag, som vi er vant til at se det i København. Vi har ikke været ude med bødeblokken, men vi har husket folk på, at vi allesammen skal hjælpe med at knække smittekurven, siger vagtchef Henrik Stormer.

Udover de nævnte steder mødte politiet mange mennesker på Københavns volde og på Christianshavns Torv på Amager.

Flere steder havde folk købt take away-mad og drikkevarer, som de nød ved borde og stole uden for i solen, som cafeer og restauranter trods myndighedernes påbud ikke havde fjernet.

- Restaurationerne skal selvfølgelig også håndtere, at kunderne ikke må sidde udenfor, når de ikke må sidde indenfor, siger Henrik Stormer.

Værst på skaterbane

Værst var det dog på skaterbanen i Fælledparken på Østerbro, hvor mange af de unge i første omgang ikke reagerede på politiets opfordringer til at søge mod steder med mere plads.

- Vi måtte tale med store bogstaver og var tæt på at finde bødeblokken frem, siger Henrik Stormer med henvisning til, at det nu kan koste 1.500 kroner, hvis man ikke retter sig efter politiets henstilling.

Han forudser, at politiet i de kommende dage også får travlt med at få borgerne til at følge myndighedernes anvisninger og overholde forbuddet mod forsamlinger på mere end ti personer.

- Vi er kommet langt med at appellere til sund fornuft og konduite. Men det er også som om, at når solen skinner, så glemmer folk det med, at man ikke skal være tæt sammen.

På et pressemøde tidligere i dag sagde Anders Frandsen fra Rigspolitiet, at det seneste døgn ellers er forløbet fint.

De tilbagemeldinger, de har fået, er, at det blevet taget positivt imod fra borgere, hvis politiet har henvendt sig og påpeget, at påbuddene og anvisningerne ikke er blevet fulgt.

- Vi har ikke oplevet, at der har været voldsomt mange sager.