Politi advarer mod usb-nøgler efterladt på p-pladser

Efterladte usb-nøgler kan indeholde ondsindet virus, siger Københavns Vestegns Politi.

- Brug aldrig fundne usb-nøgler, lyder advarslen fra Københavns Vestegns Politi. (Foto: Camilla rønde © Scanpix)

Du skal endelig ikke samle en tabt usb-nøgle op og sætte den i din computer, fordi du er nysgerrig efter at se, hvad den gemmer på.

Sådan lyder advarslen fra Københavns Vestegns Politi.

- Netop nu har vi flere sager, hvor hackere bevidst efterlader usb-keys med ransomware på p-plads foran firmaer på Vestegnen, skriver Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Senest i dag har Københavns Vestegns Politi fået en henvendelse fra et firma, der har oplevet at finde en usb-nøgle på p-pladsen og efter analyser af nøglen fundet frem til, at formålet kun kunne være at sprede ondsindet virus. Det fortæller Thomas Sørensen, der er it-ingeniør hos politiet.

Men politiet har set det før.

- Vær opmærksom. Brug aldrig fundne usb-nøgler. Meld det til politiet, hvis dit firma oplever ransomware via USB, skriver politiet også på Twitter.

Ransomware er en ondsindet kode, der kommer ind på computeren, når en bruger klikker på en inficeret fil. Slipper ransomware-koden forbi brugernes antivirusprogram, går en proces i gang, der kan nægte brugeren adgang til bestemte filer eller helt forhindre, at computeren overhovedet kan starte op.

https://twitter.com/VestegnsPoliti/status/752802365221273600

Facebook
Twitter