Politi beder byret genoptage fire udsatte hashsager

Fire sager, der blev sat i bero på grund af sag mod en anklager, skal fortsætte i byretten, oplyser politiet.

Hash, skunk og pot i en bod på Pusherstreet på Christiania. Nu skal fire sager fortsætte i byretten. (arkivfoto) (Foto: Sofie Mathiassen © Scanpix)

Københavns Politi beder byretten fortsætte fire hashsager, som blev sat i bero i oktober 2016 på grund af mistanke mod anklageren om mulige strafbare forhold i en lignende sag.

Sagen, der er kendt som en af Pusher Street-sagerne, blev afbrudt i Østre Landsret i oktober 2016, da der opstod mistanke mod anklageren.

Mistanken drejede sig om anklagerens kontakt med politifolk, der skulle vidne i sagen. Tidligere senioranklager Trine Sorgenfri blev efterfølgende tiltalt i sagen.

Københavns Byret blev bedt om at udsætte de fire sager om hashhandel på Christiania, fordi vidneførslen i de fire sager til dels var sammenfaldende med vidneførslen i den udsatte ankesag.

19. november blev Trine Sorgenfri idømt fire måneders fængsel - heraf tre betinget - for at lyve over for Østre Landsret og for at anspore tre politiagenter til at gøre det samme.

Til gengæld blev hun frifundet for mulig påvirkning af politividners forklaringer i forbindelse med en sag om hashsalg på Christiania, og dommen er ikke anket.

/ritzau/

Facebook
Twitter