Politi beder om hjælp: Vi har ikke anholdt nogen endnu

Politiet beder om hjælp til at finde frem til personerne bag skyderierne i København.

Vicepolitikommissær Allan Wadsworth-Hansen, vicepolitikommissær ved Københavns Politi, under nattens pressebriefing.

Først blev en person dræbt og tre betjente såret under et attentatforsøg på et debatarrangement om ytringsfrihed på Østerbro i København. Situationen gik fra ondt til værre, da der igen blev skudt - denne gang ved synagogen på Krystalgade i Indre By. Her blev tre personer ramt af skud, hvoraf den ene person, en civil, nu er afgået ved døden.

- Status er, at politiet er massivt til stede i København, og der er afspærringer i dele af byen, fortæller Allan Wadsworth-Hansen, vicepolitikommissær ved Københavns Politi under en pressebriefing klokken fire natten til søndag.

- Der er ikke tale om et generelt udgangsforbud. Det vil være sådan, at man vil opleve nogle afspærringer, og vi er afhængige af, at man respekterer politiets anvisninger. Vi er massivt til stede i hele byen, men selvfølgelig skal man tænke sig om derude, fortæller han.

To civile dræbt

Under pressebriefingen kom det også frem, at den civile, der blev dræbt ved det første attentatforsøg på Krudttønden på Østerbro, er 55 år gammel og formodes at have været deltager på mødet.

- Og de tre politifolk, som blev ramt er eller har været under behandling, er alle uden for livsfare, fortæller Allan Wadsworth-Hansen om skyderiet på Krudttønden.

Om skyderiet ved Synagogen i København, fortæller vicedirektøren:

- Det starter med, at politiet er på stedet. Så kommer der en person hen og begynder at skyde. De to rammes den ene i armen, den anden i benet. Begge er i behandling og uden for livsfare, fortæller han og fortsætter:

- Desværre er der også en civil person, som er blev skudt. Han er afgået ved døden, her er status, at der ikke er yderligere kommentarer.

Kontakt politiet

Allan Wadsworth-Hansen bruger opmærksomheden til en bred appel til Københavns borgere:

- Vi har p.t. ikke nogen anholdelser i de to sager. Jeg har ikke yderligere kommentarer, men vil stadig opfordre til, at hvis man har noget, som på nogen måde kan gavne, skal man kontakte politiet på 114, siger han og kalder angrebet på København "uhørt."

Han nævner, at politiet efterforsker tre gerningssteder: Krudttønden, Borgervænget, hvor flugtbilen blev fundet, og synagogen på Krystalgade.