Politi: Bosnier forsøgte at smugle håndgranater og skydevåben ind i Danmark

Internationalt politisamarbejde har ført til anholdelsen af bosnisk våbenbagmand, som havde 20 håndgranater.

Grænsekontrollen her ved Rødby Færgehavn førte i juli til anholdelsen af en bosnier, der forsøgte at smugle våben og håndgranater ind i Danmark (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

10 håndgranater, fire maskinpistoler, fire håndvåben og fem andre skydevåben var hvad Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Skat stødte på, da de foretog en rutinemæssig kontrol i Rødby Færge i sommer.

Det var en bosnisk mand, der forsøgte at smugle våbnene til Danmark i sin bil. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse mandag.

Skal for retten torsdag

Sagen er nu færdigefterforsket og skal for retten torsdag i denne uge.

Men efterforskningen har ifølge politiet ført til endnu større afsløringer.

I et samarbejde mellem Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, Rigspolitiet, svensk, bosnisk og tysk politi samt den nordiske politiforbindelsesofficer i Beograd er det lykkedes at finde frem til endnu flere smuglere og en bagmand.

- Gennem det gode politisamarbejde er det lykkedes at afdække et internationalt våbennetværk, der har forsynet visse organiserede kriminelle miljøer i det nordlige Europa - herunder formentlig Holland, Tyskland, Danmark og Sverige - med et større antal våben, siger politiinspektør Kim Kliver.

I Tyskland blev en bagmand anholdt med endnu et stort parti våben og sprængstof - herunder 20 håndgranater. Sagen om bagmanden vil blive behandlet i Tyskland.

/ritzau/