Politi: Dna fælder mand for voldtægter med ti års mellemrum

41-årig mand nægter sig skyldig. Dommer i Helsingør har fængslet ham i et lukket retsmøde.

Politiets materiale i sagen mod en 41-årig mand har overbevist en dommer i Helsingør om, at mistanken imod ham er begrundet. (Foto: Nils Meilvang / Scanpix © DR ARKIV)

Efter anholdelsen af en mand i en sag om voldtægt i Hornbæk Plantage takker politiet de borgere, der er kommet med tip og informationer.

Den sigtede, der er 41 år, er fredag af en dommer i Helsingør blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser politiet.

Manden sigtes også for en lignende forbrydelse, som blev begået i Søsum helt tilbage i april 2008. Offeret i den sag var en pige på 17 år.

Dna-resultater knytter mand til sager

I sagen fra plantagen er der tale om en kvinde på 33 år. I midten af maj i år blev hun overfaldet af en mand med beskidte hænder, har hun oplyst til politiet.

Ekstra Bladet, der var til stede ved grundlovsforhøret, skriver, at det er dna-resultater, der ifølge politiet knytter manden til begge voldtægter.

- I går (torsdag, red.) klokken 14.30 modtog politiet svar fra retsgenetisk center om sammenligningen mellem sigtedes dna og dna fundet i begge sager, forklarede senioranklager Bente Schnack ifølge avisen.

- Det er mere end en million gange mere sandsynligt, at dna'et fundet i sagerne stammer fra sigtede end en anden, lød resultatet.

Nægter sig skyldig

Et udsendt signalement har angiveligt fået flere til at henvende sig om sagen.

- Jeg vil gerne sige tak til de borgere, der har delt deres viden og informationer, siger politikommissær Henrik Gunst i en pressemeddelelse.

Den 41-årige mand nægter sig skyldig i begge sager.

/ritzau/

FacebookTwitter