Politi efterforsker brand i børnehave som påsat

En børnehave, hvor en 14-årig dreng er mistænkt for overgreb på børn, er brændt ned i Høje-Taastrup.

Børnehaven Taastruphøj brændte ned natten til onsdag. Tidligt torsdag morgen var brandvæsenet fortsat i gang med slukningsarbejdet (Foto: Mathias Øgendal, Scanpix). (Foto: MATHIAS ØGENDAL © Scanpix)

En børnehave i Høje-Taastrup er brændt ned, efter at der i går aftes udbrød brand omkring klokken 23.40.

Politiet efterforsker sagen som en ildspåsættelse, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Hændelsen sker blot få dage efter, at det kom frem, at en 14-årig dreng er mistænkt for at have befølt flere børn på stedet, mens han var i skolepraktik i børnehaven.

Ifølge Vestegnens Politi kan der være tale om, at drengen har krænket børnenes blufærdighed ved at beføle dem flere steder på kroppen uden på tøjet, og at han har kysset dem i ansigtet.

- Vi prioriterer efterforskningen af såvel branden som anmeldelsen fra kommunen meget højt, og vi er selvfølgelig opmærksom på den mulige sammenhæng mellem sagerne, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.

Politiet formoder altså, at branden er påsat, og efterlyser vidner, som har set eller hørt noget mistænkeligt omkring midnat ved institutionen Taastruphøj på Taastrupgaardsvej i aftes.

Det har ikke været muligt at få at oplyst, hvorfor politiet efterforsker branden som påsat.

Vidner med oplysninger kan henvende sig Københavns Vestegns Politi på telefon 43 86 14 48.

Hyrede vagtværn for at beskytte ansatte

Ifølge TV 2 Lorry blev flere forældre vrede over, at den 14-årige havde krænket pigerne, og af hensyn til de ansattes sikkerhed besluttede kommunen at indsætte sikkerhedsfolk ved børnehaven, siger Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler (K) til tv-stationen.

- Der stod vagt foran børnehaven tirsdag på grund af den meget kedelige sag med overgrebene. Der var brug for at tage hånd om vores personales sikkerhed, efter at nogle forældre reagerede relativt vredt mod dem efter det, der er sket, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

Den 14-årige var i et praktikforløb for skoletrætte unge og skulle have været i institutionen i et halvt år. Han arbejder ikke i institutionen længere.

Sagen er overgivet til de sociale myndigheder, da drengen er under den kriminelle lavalder.

Facebook
Twitter