Politi efterlyser forældrene til to børn efterladt i Aarhus

To små børn blev efterladt i Aarhus midtby. De er nu bragt til politistationen.

Politibil. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ida Marie Odgaard)

Østjyllands Politi efterlyser forældrene til to børn, der er blevet efterladt på Park Allé nær banegården i Aarhus midtby her til aften.

Det siger Lars Bisgaard, vagtchef ved Østjyllands Politi.

- Vi blev tilkaldt for et par timer siden. En mand havde fundet børnene og holdt øje med dem i 20 minutter, og selvom vi ledte efter forældrene overalt omkring det sted, hvor børnene blev efterladt, så fandt vi ikke frem til nogen, fortæller Lars Bisgaard.

Politiet skrev tidligere på aftenen, at de to børn var fundet og bragt til politistationen. På Twitter beskrev politiet, at det drejer sig om en pige på cirka et år og en dreng på omkring to et halvt år, der ifølge politiet begge er "mørklødede".

Overdraget til sociale myndigheder

Pigen har sort hår og er iført sorte støvler, blå jeans, blå jakke med hvide prikker samt en blå hue. Drengen har ligeledes sort hår og er iført grønne støvler, bordeauxfarvede bukser og mørk jakke, oplyser politiet.

Det er desuden politiets formodning, at børnene er fra et østeuropæisk land.

- Vi tror, de er østeuropæiske. Drengen har sagt lidt, men ikke spor, vi forstår, siger Lars Bisgaard, der desuden fortæller, at politiet har overdraget børnene til de sociale myndigheder, mens de arbejder på at finde forældrene.

Forældre skal findes hurtigst muligt

De sociale myndigheder leder efter et sted, hvor børnene kan være, indtil forældrene er fundet. Der er dog ikke brug for, at folk ringer ind, fordi de gerne vil tage sig af dem, siger Lars Bisgaard.

- Vi har fået en del opkald fra folk, der gerne vil tage sig af dem. Det er sødt og dejligt i denne tid, men det er ikke det, vi har behov for. Forældrene skal findes hurtigst muligt.

Børnene har intet på sig, der kan lede politiet til forældrene. Har man kendskab til børnene eller oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes ved kald på 114.

FacebookTwitter