Politi: Eksplosion på Amager var fra en håndgranat

Københavns Politi søger vidner fra eksplosionen på Amager.

Eksplosionen fandt sted i nat. (© (c) DR)

Eksplosion ved en vandpibecafe på Amager i nat var forårsaget af en håndgranat.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse, hvor de oplyser, at de mener, at hændelsen er sket som led i den verserende bandekonflikt.

Københavns Politi fik anmeldelsen om eksplosionen på Amagerbrogade 215 klokken 02.46.

- Vi vil meget gerne i kontakt med enhver, der har set noget i området før eller efter eksplosionen eller nogen, der ligger inde med andre informationer.

- Vi ved fra vidner, at en bil er kørt hastigt fra stedet umiddelbart efter eksplosionen, men vi er interesseret i at tale med alle, der kan have set noget i området i tidsrummet mellem 02 og 03 i nat, siger politiinspektør Torben Svarrer.

Eksplosionen er den seneste af en række, der har hærget hovedstaden. Der har i alt været 15 i år.

- Det er desværre den seneste i en række af eksplosioner, som vi har oplevet i København i år. Det er noget, vi tager meget alvorligt. Heldigvis er der ingen tegn på, at nogen er kommet til skade ved denne mindre eksplosion, siger Torben Svarrer.

Eksplosionen førte til, at Amagerbrogade var spærret i flere timer. Klokken 07.17 blev vejen genåbnet.

To grupperinger i konflikt

Konflikten, som politiinspektøren henviser til, foregår mellem to grupperinger. Den ene, NNV, holder til på Nørrebro og i København NV, mens den anden gruppering, Brothas, holder til i Hundige-området.

Konflikten har blandt andet kostet en ung mand i livet, da han blev ramt af flere skud i midten af september. Den dræbte var ikke en del af nogen af de to grupperinger.

Desuden har der været flere andre skudepisoder, som ifølge politiet kan forbindes til konflikten.

Flere politikredse på Sjælland har som konsekvens af episoderne indført visitiationszoner.