Politi finder mindre mængde sprængstof i kælder i Aarhus

En 24-årig mand er anholdt, og afspærringerne på stedet er fjernet.

I forbindelse med en politiaktion på Peter Fabers Vej i Aarhus er en person blevet anholdt af politiet. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Politiet afspærrede søndag et område på Peter Fabers Vej i Aarhus Vest, efter en anmeldelse fra en beboer om, at der var fundet en mistænkelig genstand i en kælder.

I kælderen under Peter Fabers Vej 37 blev der fundet en mindre mængde sprængstof, som forsvarets bomberyddere har uskadeliggjort.

Forsvarets bomberyddere er færdige med arbejdet, men efterforskningen er stadig i gang på stedet. Det oplyser kommunikationsrådgiver Janni Lundager fra Østjyllands Politi.

- Vi skal finde ud af, hvem der står bag genstanden i kælderen, og hvad sammenhængen er i sagen. Vi har en efterforskning i gang, hvor vi skal finde ud af, hvad den anholdte mands rolle har været, siger hun.

Politiet rykkede ud med en større kampklar styrke søndag morgen. I flere timer var området afspærret, men afspærringerne blev sent søndag sent på eftermiddagen fjernet.

24-årig mand anholdt

I forbindelse med episoden har politiet anholdt en 24-årig mand, der opholdt sig på Peter Fabers Vej i en lejlighed.

Politiet kan endnu ikke oplyse, om manden er sigtet, og hvilken forbindelse han har til fundet af sprængstoffet.

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke fortælle mere, siger Janni Lundager.

Politiet havde i et stykke tid forsøgt at få kontakt til manden og bedt ham om at komme ud af lejligheden, men manden nægtede at aflyde.

Derfor valgte politiet at kaste tåregas ind i lejligheden, og over middag blev den 24-årige anholdt.