Politi: Gyngestativ i dødsulykke var ikke ordentligt forankret

Umiddelbart var der ikke noget galt med selve gyngestativet, men det var monteret forkert.

En 31-årig kvinde mistede livet, da et gyngestativ væltede ned over hende på legeplads på Baltorpvej i Ballerup, lørdag aften. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)

Gyngestativet, der lørdag var skyld i en dødsulykke i Ballerup, var ikke ordentligt forankret i jorden.

Det viser de foreløbige undersøgelser ifølge Vestegnens Politi.

- På nuværende tidspunkt, viser vores resultater, at gyngestativet ikke har været monteret rigtigt i jorden. Der er altså sket en fejlmontering, siger politikommissær Ole Nielsen.

Der var ikke umiddelbart noget galt med selve gyngestativet, bekræfter han.

En 31-årig kvinde blev lørdag aften dræbt på en legeplads ved et boligområde på Baltorpvej i Ballerup, da gyngestativet væltede ned over hende. Hun havde leget med sine tre fætre på 7, 9 og 12 år.

Lavet til at kunne stå fast

Der var tale om en såkaldt 'fugleredegynge', som ifølge ejeren af boligforeningen Baldersbo, Søren B. Christiansen, er købt og monteret af producenten Ludus tilbage i september 2018.

Gyngen "var nedgravet i faldunderlaget", selvom producenten egentlig vurderer, at det ikke er nødvendigt. Produktet er nemlig konstrueret til at kunne stå fast af sig selv, siger direktøren.

Han oplyser desuden, at boligforeningen får tjekket alle legepladsens gynger årligt, hvor de bliver gennemgået af eksterne inspektører eller producenten selv.

Beboer havde advaret om farlig gynge

Torsdag inden ulykken fandt sted, havde beboer Aviaja Madsen set selvsamme redegynge løfte sig fra sandet, da et barn sad i den.

Derfor ringede hun kort efter til boligforeningens boliginspektør for at advare om, at gyngen kunne være farlig for beboerne.

Direktøren i boligforeningen Baldersbo bekræfter henvendelsen fra Aviaja Madsen, og at boligforeningen med det samme tog kontakt til producenten af gyngen, da de modtog advarslen.

Her fik de også en melding om, at der "ikke kunne ske noget".

- Vores afdelingskontor har fået en henvendelse om, at den ene gynge bevægede sig. Han har derefter ringet til producenten og fået at vide, at der ikke kunne ske noget, fordi de ikke kan bevæge sig, siger Søren B. Christiansen, direktør i Baldersbo.

Sikkerhedsstyrelsen oplyser i en mail til DR Nyheder, at Styrelsen nu vil bede om produkt-dokumentation fra fabrikanten af gyngestativet.

Vestegnens Politi undersøger fortsat sagen og er lige nu i gang med at indhente erklæringer og byggetilladelser fra kommunen, som ligger til grund for legepladsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter