Politi klæder fodboldfans af til skindet

Omkring 175 FCK-fans blev søndag beordret ud af deres busser på vej til Århus. Under visitationen blev en stor del tvunget til at tage tøjet af.

175 FCK-fans på vej til Århus blev i går stoppet af politiet, gennet ud af busserne og bedt om at tage tøjet af.

Mange af fansene klager nu over behandlingen. En af dem er Andreas Jensen. Han blev sammen med de andre fodboldfans beordret ud af bussen og først visiteret uden på tøjet.

- Da vi er færdige med det, beder de os tage bukserne og boxershortsene af. Da vi har gjort det, beder de en om at hive op i penis og testikler, siger Andreas Jensen til DR Nyheder.

Andreas Jensen protesterede mod behandlingen.

- Det var ret chokerende at opleve. Man spørger om det ikke er ulovligt, men får at vide, at hvis man har lyst til at se fodbold i dag, så har man at gøre, hvad der bliver sagt.

Fandt hash og amfetamin

Radioavisen har været i kontakt med fire fans, der alle blev beordret til at tage tøjet af. Og vicepolitiinspektør hos Østjyllands politi Søren Urup bekræfter, at hovedparten af de 175 blev bedt om at tage alt tøjet af. Men han siger, at der ikke var nogen, der kunne se, hvad der foregik.

- Der var flere hundrede meter hen til de fodboldbaner, så vi har skønnet, at det var en helt i orden måde at gøre det på, siger Søren Urup til DR Nyheder

Andreas Jensen afviser, at det foregik et afsides sted. Og på fodboldbanerne var der kamp i gang.

- Banerne var hegnet ind, men det var trådhegn, så de kunne sagens se, hvad der foregik.

Ifølge vicepolitiinspektør Søren Urup ved Østjyllands Politi - så fandt politiet ikke noget i bukserne på fodboldfansene, men der blev fundet en mindre mængde hash, amfetamin og røgbomber i nogle af busserne.

Han kan ikke oplyse den præcise mængde. Men Radioavisen erfarer, at der var tale om seks gram hash og et gram amfetamin.

Udsigten fra, hvor visitationerne foregik. If?lge politiet er der flere hundrede meter til fodboldbanen. D?m selv!
Udsigten fra, hvor visitationerne foregik. If?lge politiet er der flere hundrede meter til fodboldbanen. D?m selv!
Facebook
Twitter