Politi massivt til stede under lokalderby: Vil forhindre sammenstød mellem fansene

Københavns Politi møder talstærkt op, når FCK og Brøndby i dag spiller årets første pokalkamp.

Efter dansk fodbold har været på vinterferie, starter forårssæsonen op med det traditionelle københavner-derby mellem FC København og Brøndby IF.

For at undgå optøjer mellem de to klubber vil Københavns Politi være massivt til stede omkring Telia Parken på Østerbro i København, hvor kampen bliver spillet, siger vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Riad Tolba.

- Historien har jo vist, at der kan forekomme sammenstød mellem fansene fra de to grupper, og det vil vi selvfølgelig forhindre. Vi vil sikre, at fodboldkampen bliver afviklet i god ro og orden, siger han.

Riad Tolba henviser blandt andet til et opgør sidste år mellem de to klubber, hvor en skare af FCK fans endte i slagsmål med politiet.

Optøjerne førte til seks anholdelser, mens der i alt blev oprettet 29 sager. Derfor er det vigtigt, at politiet er massivt til stede, når de to klubber tørner sammen.

- Vi vil have bestik på situationen ved at være til stede, og vi vil sørge for, at de to grupperinger for så vidt muligt ikke støder sammen, siger Riad Tolba.

Københavns Politi vil ikke afsløre, hvor mange ressourcer der er blevet afsat til dagens opgør, men understreger, at man har forberedt sig grundigt.

- Vi har taget højde for alle mulige scenarier, siger han.

Arbejder på positiv fankultur

Hos FCK forventer man, at dagens kamp kommer til at foregå i fred og fordragelighed.

- Jeg forventer, at begge fangruperinger holder sig i skindet, så vi undgår de store overskrifter i morgen, siger formand for F.C. K Københavns fanklub, Lars Thor Jensen.

Han understreger samtidig, at man i FCK længe har arbejdet på, at skabe en såkaldt positiv fankultur.

- Det handler om at videreformidle budskabet om, at man som fan skal støtte positivt fremfor at være destruktiv i form af vold og hærværk. Derfor er vi løbende i dialog med de forskellige grupperinger i fanmiljøet, siger Lars Thor Jensen.

Han ærgrer sig samtidig over, at en lille gruppes ugerninger kaster skygger over en ellers fredelig fodboldkultur.

- Jeg respekterer politiets vurderinger om at møde talstærkt op, men vi taler om så få mennesker i forhold til, hvor mange vi reelt set er herinde (red. i Parken) og bidrager positivt til stemningen.

Pokalkampen mellem FCK og Brøndby er den første officielle kamp 2018.