Politi og PET i aktion på adresser i København: To anholdt

Ifølge DR’s oplysninger er der tale om en aktion med relation til terror.

PET og Køenhavns Politi har anholdt to personer og sigtet dem efter terrorparagraffen. Politiet er blandt andet til stede ved en cykelbutik på Nørrebro i København og på en privatadresse i Brønshøj ved København. (© (C) DR Nyheder)

Københavns Politi og PET er lige nu til stede på flere adresser i og omkring København.

To personer er ifølge DR Nyheders oplysninger blevet anholdt. Det bekræfter politiet i en pressemeddelelse.

Detaljerne om aktionen er fortsat sparsomme, men flere kilder fortæller, at der er tale om terroranholdelser, som Københavns Politi har gennemført i tæt samarbejde med PET.

DR Nyheder har to udsendte reportere på stedet, hvor anholdelserne er blevet foretaget. Politiet er blandt andet til stede ved en cykelbutik på Nørrebro i København og på en privatadresse i Brønshøj ved København.

De to anholdte er sigtede efter den såkaldte terrorparagraf i Straffeloven. Konkret gå sigtelser på overtrædelse af Straffelovens §114 stk. 1 nr. 1 og nr. 2 jf. § 23, jf. § 21, det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Droner til kamphandlinger

Sagen omhandler indkøb samt facilitering af genstande bl.a. droner, fra Danmark til terrorgruppen IS i Syrien/Irak, som skulle anvendes til kamphandlinger.

De to sigtede mistænkes for at være del af et netværk som indgår i sagen. Og de anholdte, der nu i politiets varetægt, vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag. Her vil anklagemyndigheden begære lukkede døre af hensyn til den igangværende efterforskning.

Københavns Politi og PET har foretaget en række ransagninger i Storkøbenhavn i forbindelse med sagen. Der ligger politiet længere tids efterforskning bag anholdelserne.

En tredje mand er også blevet anholdt i forbindelse med politiets ransagninger på én af adresserne i København.

Artiklen er opdateret klokken 11:20 med et billede fra et af de steder, hvor anholdelserne blev foretaget.