Tema Bandekonflikt i Aarhus

Politi om eskalerende bandekonflikt i Aarhus: Vi sætter alt ind for at få det standset

Ti personer er i forbindelse med efterforskningen blevet fængslet, oplyser Østjyllands Politi.

Politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi opfordrer borgere til at fortsætte med at henvende sig til politiet, hvis de oplever noget mistænkeligt. (Foto: Christina Nordvang Jensen Web og Mobil)

Volden i det aarhusianske bandemiljø er de seneste uger taget voldsomt til, og igen i nat er to bandemedlemmer blevet skudt i den vestlige del af Aarhus.

Det er en udvikling, som Østjyllands Politi nøje følger med i, og efterforskningen har indtil videre ført til ti fængslinger primært for overtrædelse af våbenlovgivningen.

- Vi vil ikke have bander i Aarhus og slet ikke skyderier, så vi sætter alt ind for at få det standset. Vi er og har været massivt til stede i området ved Aarhus Vest i et par uger og sørger for at få visiteret mistænkelige personer og ransaget biler. Derudover laver vi en grundig efterforskning, som kører sideløbende, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen til DR Nyheder og fortsætter:

- Gennem den efterforskning er vi oppe på at fængsle ti personer fra de to grupper. Vi finder desværre af og til våben, og de sager følger vi op på.

Så sent som i dag er en mand blevet fremstillet i grundlovsforhør for at være i besiddelse af en kniv, oplyser politiinspektøren.

Politiets ransagninger har ført til en række anholdelser. Alene i den første uge af juni blev omkring 100 personer anholdt. Men indtil videre er det altså kun ti, der er blevet fængslet.

Østjyllands Politi kæder rækken af skyderier sammen med krigen mellem banderne Black Army og Loyal to Familia. Efter politiets mening skyldes den øgede vold muligvis, at den københavnske bande Loyal to Familia forsøger at få fodfæste i Aarhus.

- De to grupper har i øjeblikket en konflikt kørende, og det gør vi alt for at få standset så hurtigt som mulig. Det er ikke kun vigtigt, at vi får standset dem, der kommer hertil. Vi vil gerne have standset al den bandeaktivitet, der er i Aarhus, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Skyderierne i den vestlige del af Aarhus har fået en del borgere til at føle sig utrygge. Blandt andet holder nogle kunder sig væk fra indkøbscenteret Bazar Vest i Aarhus.

Politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen har forståelse for borgernes bekymringerne, men ifølge ham, er der ikke nogen grund til at frygte skyderierne.

- Det er vigtigt at understrege, at der er intet, der indikerer, at konflikten vedrører andre end de to grupper, siger han og tilføjer, at borgerne meget gerne må fortsætte med at rette henvendelse til politiet, når de ser noget mistænkeligt.

Skyderier i juni

  • 3.juni: Kort efter klokken 20 blev der affyret skud mellem grupperingerne på Bispehavevej i det vestlige Arhus. Ingen blev ramt, men flere blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. Fire personer sidder indtil videre fængslet.
  • 5. juni: Flere skud blev affyret på en parkeringsplads ved City Vest i Brabrand, men ingen blev ramt. De involverede personer var forsvundet, da politiet nåede frem.
  • 12. juni: En 21-årig mand fra Aarhus Vest blev om natten ramt af skud i underlivet ved en skudepisode på Edwin Rahrsvej i det vestlige Aarhus.
  • 17. juni: To mænd blev skudt i benene ud for en boligblok i Bispehaven i det vestlige Arhus. Mændene blev bragt til hospitalet og er uden for livsfare.