Politi om hærværk mod Tingbjerg-bageri: Der tegner sig et broget billede

Det meget omtalte hærværk mod bageri i Tingbjerg kan skyldes andre konflikter end afpresning.

Flere end 15.000 har doneret penge til Ali Parnian, som her ses med sin far i bageriet i Tingbjerg ved København. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Den meget omtalte sag om det hærværksramte bageri i Tingbjerg ved København kan skyldes andre konflikter end krav om beskyttelsespenge.

Det oplyser flere kilder samstemmende til DR Nyheder. Derfor efterforsker politiet ifølge DR Nyheders oplysninger også flere spor i sagen.

Bageriet blev lørdag raseret af fem maskerede gerningsmænd med køller og jernstænger, og hele episoden blev fanget af overvågningskameraer og anmeldt til politiet. Årsagen til hærværket er ifølge ejerne - den 19-årige Ali Parnian og hans far, Mohsen Parnian - at de nægter at betale beskyttelsespenge til kriminelle, der har afpresset dem.

Politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi fortæller, at anmeldelsen bliver taget alvorligt, og at politiet er i fuld gang med efterforskningen.

- Men meget tyder på, at der tegner sig et broget billede, og derfor holder vi alle muligheder åbne, siger Torben Svarrer.

- Vi kan ikke kommentere på de konkrete detaljer i efterforskningen.

Butiksejere i området har ikke oplevet afpresning

Ifølge DR Nyheders oplysninger har Ali Parnian og Mohsen Parnian forud for hærværket været involveret i en konflikt, som ikke handler om beskyttelsespenge.

En konflikt, som politiet ifølge DR Nyheders oplysninger kender til, og som indgår i efterforskningen af sagen.

Mohsen Parnian afviser dog over for DR Nyheder, at hærværket mod bageriet skyldes en konflikt. Han fastholder derimod, at hærværket skyldes, at de nægter at betale beskyttelsespenge.

- Nej, hærværket skete nogle timer efter den sidste afpresning, siger Mohsen Parnian.

Flere butiksejere i området omkring bageriet undrer sig dog over, at bageriet er den eneste forretning i området, der tilsyneladende har oplevet afpresningsforsøg.

En af dem er Basel Afif fra en forretning tæt på bageriet:

- Hvorfor er det kun ham, der har problemer?, spørger han.

Politiken, Radio24syv og Berlingske har ligeledes talt med butiksejere i området, der har oplyst, at de heller ikke har oplevet afpresningsforsøg.

Hærværket mod bageriet fandt sted, mens der var kunder. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Anmeldelse til politiet for en måned siden

Allerede for en måned siden indgav Ali Parnian en anmeldelse til politiet, om at fire mænd havde opsøgt familiens lejlighed med store knive.

Efterfølgende er Ali Parnian ifølge eget udsagn truet af ukendte mænd til at skulle betale 100.000 kroner, ellers ville hans bageri blive ødelagt.

Han har oplyst, at han nægtede at betale pengene, og at vinduerne i butikken efterfølgende blev knust, ligesom der blev kastet fyrværkeri ind.

Lørdag aften blev glasmontrer og andet inventar så smadret af de fem endnu ukendte gerningsmænd.

Knap halv million kroner indsamlet

Historien om hærværket nåede hurtigt til Christiansborg, hvor politisk ordfører for De Konservative Mette Abildgaard (K) søndag aften startede en støtteindsamling til Ali Parnian.

Først var tanken, at der bare skulle samles ind til blomster og chokolade som en lille støtteerklæring, men flere end 15.000 danskere valgte at sende et bidrag, og da indsamlingen blev afsluttet, var der doneret 472.881,96 kroner.

Derudover er der flere, der i en en tråd på den konservative politikers Facebook-side har tilbudt andre former for hjælp. Blandt andet har et arkitektfirma tilbudt materiale til reparationerne efter hærværket, ligesom en konditor har tilbudt at hjælpe til med arbejdet i bageriet.

I starten af denne uge besøgte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) så bageriet i Tingbjerg under stor mediebevågenhed og sagde til Ali Parnian, at hun er fuld af respekt for, at han valgte at gå til politiet efter hærværket.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) besøgte bageret i tirsdags. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
Facebook
Twitter