Politi om skud i København: 'Drabet var meget målrettet'

Likvideringer i Danmark er meget sjældne, oplyser politiet.

En person er ramt, efter der er blevet affyret skud på Helgolandsgade på Vesterbro tidligere i dag. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Det var et meget målrettet angreb, da en 39-årig mand tirsdag ved højlys dag blev skudt og dræbt nær Hovedbanegården i København.

Manden kom gående ned af Helgolandsgade på Vesterbro sammen med en kvinde, da en bil kører op på siden af dem.

- Her stiger en passager ud, løber over og afgiver skud mod afdøde. Hvorefter han løber tilbage til bilen, kører fra stedet og er forsvundet, siger Brian Belling, vicepolitiinspektør i Københavns politi.

Det er meget sjældent, at der foregår likvideringer på den her måde i Danmark, understreger politiinspektøren, men fordi angrebet var så målrettet, arbejder politiet med en teori om, at afdøde var målet med skyderiet.

- Der er et ret stort efterforskningsarbejde i gang, hvor vi arbejder ud fra en tese om, at manden var målet i den her sag, men vi har ikke lagt os fast på et motiv, siger Brian Belling.

Han tilføjer, at der blev affyret mere end et skud, men det er endnu uklart hvor mange.

- Vi er ved at efterforske med video og andet, men går ikke ud med et signalement endnu, siger han. Flere øjenvidner til skyderiet fortæller, at en sort Audi er blevet set køre fra stedet.

Kort efter episoden stoppede politiet al trafik til og fra Hovedbanegården, og har også i løbet af eftermiddagen haft en helikopter i luften.

Brændende Audi ved Holbækmotorvejen

Kort efter klokken 16 kunne Københavns Vestegns Politi fortælle, at man var rykket massivt ud til en brændende bil mellem Sengeløse og Holbækmotorvejen.

En mand var set løbe fra stedet, og vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi fortæller til DR Nyheder, at politiet rykkede talstærkt ud, fordi man mente, at den brændende bil kunne have forbindelse til sagen fra Helgolandsgade.

Ifølge vagtchefen er der tale om en Audi - ligesom bilen øjenvidner så køre fra gerningsstedet på Vesterbro.

Der skete ikke nogen anholdelse, så manden, der var set løbe fra bilen, er fortsat på fri fod.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter