Politi om skudoffer i Nordsjælland: Hans tilstand er stabil

Nyt skyderi i Nordsjælland, oplyser Nordsjællands Politi. En cirka 20-årig mand er ramt af skud i ryggen i Hareskovby i Furesø Kommune.

Det var her på en villavej i Hareskovby i Værløse, at en ung mand blev skudt i ryggen søndag eftermiddag. (Foto: Lars Damgaard Sørensen © DR)

En 20-årig mand er blevet skudt i ryggen søndag eftermiddag i Hareskovby i Furesø Kommune nord for København. Manden var på operationsbordet søndag eftermiddag, og at hans tilstand er stabil. Det oplyser vicepolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, Freddy Bech Jensen, til dr.dk.

Manden er blevet skudt mindst to gange - en gang i ryggen. Der blev skudt på klos hold fra en bil, oplyser politiet. Ifølge DR Nyheders oplysninger var manden på vej hjem til fods i Hareskovby i Værløse, da han blev ramt.

- Vi får en henvendelse 13.30, hvor vi hører, at der er en ung mand, der er blevet skudt i ryggen, siger vagtchefen Ole Hestbæk til dr.dk.

Manden blev kort efter kørt til Rigshospitalet i Købehavn.

Tredje brændende bil

Skyderiet har fundet sted i et ellers fredeligt villakvarter i Hareskovby i Værløse. Samtidig har politiet fundet en brændende bil i Allerød nord for København.

- Der kan være en sammenhæng, men vi lader alle døre stå åbne, siger vagtchefen og tilføjer, at det er påfaldende, at der netop er fundet en brændende bil i Allerød, eftersom der efter skyderiet i Kokkedal blev fundet en brændende bil i Luntofte, og efter skyderiet i Høje Gladsaxe blev fundet en brændende bil i Københavns Nordvestkvarter.

Efterforsker sammenhæng

Politiet ved endnu ikke, om skyderiet har forbindelse til de to andre skyderier, der har fundet sted i weekenden. Men det er en teori, de arbejder ud fra.

- Rent efterforskningsmæssigt arbejder vi på sagen, og vi undersøger selvfølgelig også, om der er en sammenhæng med skyderiet i Kokkedal og eller i Høje Gladsaxe, fortsætter Ole Hestbæk.

Det er tredje skyderi i løbet af weekenden. Fredag blev en 19-årig mand skudt og dræbt i Høje Gladsaxe, da han blev ramt af skud i skulderen og hovedet. En 21-årig mand blev også ramt af skud og blev opereret natten til lørdag. En tredje mand fik overfladiske skræmmer.

En mand varetægtsfængslet

Skyderiet i Høje Gladsaxe var banderelateret. Det drejede sig blandt andet om en gruppering fra Værebroparken i Bagsværd.

Det 19-årige drabsoffer havde relationer til bandemiljøet. Det oplyste Gladsaxes 1. viceborgmester Trine Græse (S) over for DR Nyheder.

- Den aktuelle situation er et opgør mellem grupperinger i Storkøbenhavn, sagde hun til lørdag aften.

Lørdag aften skød grupperinger mod hinanden i Kokkedal i Nordsjælland. Her blev en 21-årig mand ramt i foden, og han blev kørt på Rigshospitalet af sine venner.

Fem mænd blev anholdt, men fire blev løsldadt igen. Den femte er en 21-årig mand, der nu er varetægtsfængslet for drabsforsøg og ulovlig besiddelse af våben. Det skal dog siges, at han ikke er sigtet for drabsforsøg mod den mand, der blev skudt i foden.

Den 21-årige nægter sig skyldig.

Skududveksling lørdag aften

Politiet har endnu ikke bekræftet, om skyderiet lørdag aften var banderelateret, men der var tale om skududveksling mellem to grupper mænd, vurderer videpolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, Ole Hestbæk.

- Der blev fundet patronhylstre to steder, og det tyder på, at skuddene er blevet gengældt, siger han til DR Nyheder.

Det ene sted politiet har fundet patronhylstre er der, hvor angriberne har stået. Her har politiet fundet knap 15 patronhylstre. Det andet sted er der, hvor den unge mand blev såret. Der har politiet fundet to patronhylstre.