Politi: Peter Madsen fastholder, at Kim Walls død var en ulykke

Ubådsbyggeren Peter Madsen har erkendt, at han har parteret liget af den svenske journalist Kim Wall.

Ubådsbygger Peter Madsen fastholder, at den svenske journalist Kim Wall døde som følge af en ulykke, da hun mellem den 10. og 11. august var ombord på ubåden "UC3 Nautilus" sammen med Peter Madsen.

Det fortæller drabschef Jens Møller fra Københavns Politi på et pressemøde.

- Det er ikke noget bevidst tilført. Det er et uheld, at man dør af den her kulilteforgiftning, siger Jens Møller.

På en afhøring den 14. oktober har Peter Madsen ifølge Københavns Politi fremsat en ny forklaring på, hvordan Kim Wall døde.

Her har Peter Madsen ifølge politiet fortalt, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning.

- I forbindelse med afhøringen den 14. oktober, har Peter Madsen forklaret, at Kim Wall er død i ubåden som følge af en kulilteforgiftning, som opstår, mens han selv er gået på dækket, da de dykker ud fra det første prøvedyk, siger Jens Møller.

Tidligere har Peter Madsen fortalt, at han satte den svenske journalist i land samme aften, som de var på tur, torsdag den 10. august, men senere har han fortalt, at Kim Wall døde i ubåden, fordi hun fik en luge i hovedet.

Er der nogen ting i jeres efterforskning, der kunne tale for, at der har været tale om en eller anden form for kulilteforgiftning i ubåden?

- Det er klart, at den nye forklaring har givet anledning til, at vi har stillet nogle spørgsmål til retsmedicinerne om yderligere tekniske undersøgelser for at se, hvordan og hvorledes vi skal forholde os til den forklaring, siger Jens Møller.

Dykkere har de sidste to uger ledt efter Kim Walls arme og hendes mobiltelefon samt Peter Madsens telefon uden resultat. Politiet overvejer nu, om de skal fortsætte med at dykke. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Parterer Kim Wall i panik

Under samme afhøring den 14. oktober har Peter Madsen erkendt, at det er ham, der parterede Kim Wall.

- Det er, som det har været før - en form for begravelse. Det er en slags panikhandling, siger Jens Møller.

Han betegner den forklaring, Peter Madsen kom med den 14. oktober, som "en meget lang forklaring".

Drabschefen fortæller også, at den sav, dykkere tidligere på måneden fandt i Køge Bugt, er den sav, som er blevet brugt til partere Kim Wall.

- Den nye forklaring gør, at selve saven ikke er så interessant mere, for nu er politi, Anklagemyndigheden, Peter Madsen og hans forsvarer enige om, at det er Peter Madsen, der har parteret Kim Wall, og også at det er sket med den sav, der er fundet, siger Jens Møller.

Samtidig oplyser Jens Møller, at den endelige obduktion af Kim Walls ligdele ikke er færdig endnu.

Dødsårsagen og motivet vil drabschefen ikke sige noget om på nuværende tidspunkt.

- Jeg vil ikke spekulere i motivet. Vi må stadig undersøge sagen bredt og se, hvor det fører os hen, siger han.

Han slår samtidig fast, at intet tyder på, at Peter Madsen har været involveret i tidligere forbrydelser.

- Der er selvfølgelig optaget fingeraftryk, og der er optaget dna. Det er undersøgt i de relevante registre, og der er ikke noget, der tyder på, at der ligger en kendt tidligere forbrydelse i det, siger Jens Møller.

Se hele politiets pressebriefing om den seneste udviklings i sagen: