Politi: Rumænsk netværk kører tyvekoster ud af Danmark i busser

To personer er anholdt efter længere tids efterforskning mod en gruppe rumænske kriminelle.

Et rumænsk netværk af tyve er over længere tid brudt ind i flere sjællandske hjem. (© Colourbox)

Et rumænsk indbrudsnetværk er over en længere periode systematisk brudt ind i sjællandske hjem og har efterfølgende sendt tyvekosterne ud af landet i busser.

Det siger politiets såkaldte Task Force Indbrud efter i længere tid at have efterforsket den rumænske gruppe af kriminelle.

Der er foreløbig anholdt to personer i sagen, og ifølge politiet har de mistænkte opholdt sig på en række adresser omkring København og derfra kørt ud i biler og begået indbrud på Sjælland.

Efterforskningen viste, at de stjålne effekter blev fragtet ud af Danmark med busser, der ugentlig kører i rutefart fra Stockholm til Rumænien via København.

14 kufferter med tyvekoster var på vej over Farøbroen

I torsdags foretog politiets Task Force Indbrud i samarbejde med Skat og Udlændingekontrol Afdelingen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en aktion mod rumænerne.

Politiet standsede ved Farøbroen en bus, der tilsyneladende var på vej til Rumænien med lasten fuld af tyvekoster.

I bussen fandt man i alt 14 kufferter, trolleys og tasker, som blandt andet indeholdt computere, iPads, kameraer, sølvtøj, parfumer og smykker til et endnu ikke opgjort beløb.

De to anholdte rumænere er henholdsvis 29 og 33 år og blev i fredags fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger.

Politiet regner med at foretage yderligere anholdelser i sagen.

Facebook
Twitter