Politi sender ekstra mandskab til Øresundsbroen: Kilometer lang kø ved grænsen

Mange danskere er på vej hjem og er fanget i kø.

Politiet har sendt ekstra mandskab til paskontrollen på Øresund, hvor bilister holder i kilometerlang kø. (Privatfoto)

Københavns Politi har sendt en håndfuld ekstra betjente til paskontrollen på Øresundsbroen. Her holder mange danske bilister nemlig i kilometerlang kø for at komme hjem - måske efter Kristi Himmelfartsferie i Sverige og på Bornholm.

- Vi kører lige nu maksimal kapacitet ved grænsekontrollen på Øresundsbroen, siger Thomas Tarpgaard, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, til DR.

Ifølge det svenske medie Sydsvenskan har der været kø ved grænsen siden 17-tiden, og køen er omkring seks kilometer lang. Der er omkring to timers ventetid ved paskontrollen på Peberholm.

- Har aldrig prøvet noget lignende

DR's kommentator på Sporten Henrik Liniger har holdt i kø til paskontrollen i flere timer efter en tur i familiens sommerhus på Bornholm.

- Det er ret voldsomt. Jeg har taget den her tur mange gange og har også boet på Bornholm, men jeg har ikke prøvet noget lignende før, siger han.

- Da vi kom, fik vi at vide, at der var fem kilometer kø, og den er helt sikkert længere nu. Jeg kan se lys så langt øjet rækker, når jeg kigger bagud op ad højbroen.

Henrik Liniger fortæller, at når de ikke holder stille, kører de frem med fem kilometer i timen.

Bilerne i køen er mest danske, men enkelte er udenlandske, fortæller Henrik Liniger.

Familien ankom med færgen til Ystad kort før klokken 18. De nåede betalingsanlægget på den svenske side af broen cirka klokken 19.40. Klokken 21.35 kom de igennem paskontrollen. Normalt tager turen fra Ystad til Kastrup dem en times tid.

Danmark lukkede sine grænser delvist den 14. marts, så det udelukkende var danske statsborgere og udlændinge med opholdstilladelse eller et såkaldt anerkendelsesværdigt formål, der måtte rejse ind i landet.