Politi: Skuddræbt 16-årig havde spillet bold med vennerne

Københavns Politi vil høre fra alle, der kender til sagen, hvor en 16-årig "normal dreng" blev dræbt i København.

Et lys og en buket blomster på jorden i det boligområde på Østerbro, hvor en 16-årig dreng i går døde efter at være blevet ramt af flere skud. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Københavns Politi ved ikke, hvorfor en 16-årig dreng blev skuddræbt på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro i København i aftes.

Det fortæller politikommissær Hans Erik Raben fra Københavns Politi.

- Det er alt for tidligt at sige, hvad motivet er. Det er noget af det, vi er gang med at stykke sammen. Vi er i gang med en meget bred efterforskning, og vi arbejder på højtryk lige i øjeblikket, siger han.

Politikommissæren betegner den unge dreng, der mistede livet foran sin opgang, som en helt normal ung dreng, der ikke er kendt i kriminel sammenhæng.

- Han lever et ganske normalt og fornuftigt ungt liv og har ikke været blandet ind i noget kriminalitet som sådan, siger han.

Ifølge Københavns Politi havde drengen efterårsferie og brugte tiden i byen sammen med nogle venner. Den 16-årige dreng havde blandt andet spillet bold på Tagensbo Skole i Københavns Nordvestkvarter med nogle andre.

Dem vil politiet gerne tale med, ligesom politiet opfordrer alle med viden om sagen til at henvende sig.

- Der skal lyde en kraftig opfordring til, at alle retter henvendelse til Københavns Politi, hvis de sidder inde med en viden, siger Hans Erik Raben.

Politikommissær Hans Erik Raben fra Københavns Politi talte med pressen, efter at en 16-årig dreng i går blev dræbt af skud på Østerbro i København.

Blev passet op foran sin opgang

Den 16-årige dreng døde foran sin opgang i Ragnhildgade på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro - formentlig skudt med seks skud.

- Han kommer hjem omkring klokken 21 i går aftes, og der bliver han passet op af tilsyneladende tre gerningsmænd, der går bagefter ham, anråber ham, og kort efter lyder der skud, hvor han faktisk bliver skudt foran sin egen opgang, siger politikommissæren.

Politiet afviser på nuværende tidspunkt, at skudepisoden har forbindelse med den verserende bandekonflikt i København, hvor der i løbet af de seneste måneder er blevet skudt 32 gange.

Der er ingen mistænkte i sagen, men politiet formoder, at gerningsmændene kan være unge mennesker.

- Vi har talt med flere vidner, som beskriver to til fire unge, atletiske personer på 15 til 20 år, som vi leder efter, siger Hans Erik Raben.

De formodede gerningsmænd er kommet væk fra stedet ved at løbe over Lersø Park Allé, hvor de er hoppet ind i en mørk bil, der holdt ved Studsgaardsgade og kørte væk fra stedet ad den vej.

Om der er tale om en likvidering på nært hold, kan politiet endnu ikke sige.

- Noget tyder på, at de har været forholdsvis tæt på, men hvor tæt på kan jeg ikke komme ind på, siger politikommissæren.

En obduktion i morgen skal slå fast, på hvilken afstand den 16-årige er blevet skudt, ligesom den skal kaste lys over, hvor mange skud den 16-årige helt præcist blev ramt af.