Politi: Taktikken skal genovervejes efter terrorangreb

Weekendens terrorangreb i København får nu politiet til genoverveje deres taktik.

Politibetjente bevogter Københavns synagoge efter angrebet lørdag nat, der kostede en jødisk vagt livet og sårede to betjente. (Foto: Simon Læssøe)

Lørdag nat var en menneskejagt undervejs i København efter skudangrebet på Krudttønden tidligere på dagen. I den forbindelse bevogtede betjente – sammen med den jødiske vagt Dan Uzan – synagogen i Krystalgade, hvor omkring 80 mennesker fejrede en jødisk piges bar mitzva (jødisk konfirmation, red.). Men det afskrækkede ikke gerningsmanden.

- Begivenhederne den anden dag viser, at når en person er så stærk i troen, så er han ligeglad med, at vi er til stede stærkt bevæbnede, siger ledende politiinspektør Mogen Lauridsen til DR Nyheder.

Undervurderet reaktionsmuligheder

Erfaringerne fra weekendens skudangreb i København får derfor nu politiet til at genoverveje den måde, de udfører deres taktiske arbejde.

- Der er to politifolk, som bliver ramt i forbindelse med episoden (i Krystalgade, red.). Det indikerer, at politifolkenes placering måske ikke er rigtig. For det virker uheldigt, at de begge to bliver ramt i samme øjeblik, siger Mogens Lauridsen.

Det, politiet nu vil se på, er blandt andet betjentes placering i forhold til hinanden og forstærkningerne.

- Vi har arbejdet med muligheden for selvmordsterrorisme i mange år og har derfor ikke undervurderet forråelsen. Men vi har måske overvurderet vores egen reaktionsmuligheder, og det er blandt det, vi skal kigge på. Om en taktisk anden placering kan give os en anden reaktionstid, så sådan noget ikke kan ske igen, siger Mogens Lauridsen.

Han understreger, at det er måden, politiet udfører deres arbejde, ikke bevæbningen etc., politiet nu vil se på.

- Det er meget mere taktisk i forhold til, hvordan man placerer sig i forhold til den opgave, som man har. Det er den måde, vi angriber situationen på, der er interessant, siger han.