Politi: Terroranholdte ville smugle droner til Islamisk Stat

Der er fundet droneudstyr hos to anholdte, som er sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme.

Politiet og PET har i dag beslaglagt droneudstyr, som, politiet mener, skulle sendes til krigere, der kæmper for Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Det siger chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Jørgen Skov, på et pressemøde her til aften.

- De genstande, der er tale om, er professionelt droneudstyr, kameraer og andre elementer til flyvning med drone, siger han.

Modtager fremstilles "in absentia"

De beslaglagte genstande er del af den sag, hvor en 28-årig mand og en 29-årig kvinde i dag er anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet.

Minimum den ene af de to fremstilles i morgen i grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil kræve lukkede døre. Foruden droneudstyret har politiet beslaglagt pc-udstyr, som nu skal undersøges.

Politiet mener også at vide, hvem den mulige modtager af udstyret er. Denne person vil blive fremstillet "in absentia" - altså uden at være til stede i retten, fortæller Jørgen Skov.

PET's operative chef, Flemming Drejer, understreger ved pressemødet, at der ikke er tale om støtte til terror, der er rettet mod danske mål.

- Det er rettet mod IS' (Islamisk Stat, red.) aktiviteter i Syrien og Irak - ikke aktiviteter i Danmark. Men det skal ikke nedgøre, at det er en alvorlig forbrydelse, siger han.

Noget udstyr allerede afsendt

Københavns Politi har arbejdet tæt sammen med PET om sagen, der kommer efter længere tids efterforskning.

Droneudstyr bruges blandt andet af Islamisk Stat til rekognoscering af slagmarken i Syrien, skriver BBC.

Der er også set forsøg på at udstyre kommercielle droner med granater, som forsøges nedkastet over de regeringsstyrker, som bekæmper Islamisk Stat i Irak, skriver Ingeniøren.

Ifølge PET-chefen er noget udstyr allerede sendt af sted. Han vil dog ikke sige, om udstyret har været brugt i kamphandlinger.

- Man kan desværre konstatere, at der er personer her i Danmark, der støtter organisationen, siger Flemming Drejer.