Politi til festglade unge: I risikerer bøder eller plet på straffeattest

Politiet har lukket endnu en piratfest i nat.

Der bliver danset udendørs, mens diskotekerne holder lukket. (Arkivfoto) (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Natklubberne har efterhånden været lukket længe, og det har fået festhungrende mennesker til at mødes til piratfester på pladser, i parker og tomme bygninger.

Så sent som natten til i dag var Københavns Politi ude at lukke en piratfest ved en skaterbane på Nørrebro i København.

Vicepolitiinspektør i Københavns Politi Paw Kaltoft vil gerne komme med en advarsel til alle, der overvejer at deltage i en piratfest:

- Som almindelig gæst kan man godt risikere at få en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og man kan også blive bedt om at tage hjem.

Om det bliver den ene eller den anden løsning, kommer an på den konkrete situation, forklarer Paw Kaltoft.

Hvis man er trængt ind et sted, hvor man ikke har tilladelse til at være, for eksempel en forladt fabriksbygning eller et område bag et låst hegn, så risikerer man også at få en plet på sin straffeattest.

- Man skal lade være med at trænge ind steder, hvor man ikke må være. Det kan både være farligt, og man risikerer også at få en sanktion fra politiet. Så det vil jeg meget gerne opfordre til, at man lader være med, siger han.

Alternativ for festtrængende mennesker

Selvom vicepolitiinspektøren ikke har et overblik over, om der er kommet flere piratfester til, siden coronavirusset gjorde sit indtog i Danmark, så oplever han, at der er en større søgning mod den type fester i år.

- Der er nok nogle unge mennesker, som har et behov for at gå til fest, men har svært ved det lige for tiden. Det er da en nærliggende tanke, at eftersom diskotekerne og værtshusene har haft lukket i en lang periode, så kan det godt have ført til en større tilstrømning til piratfester.

Derfor er det noget, som Københavns Politi tager alvorligt og prioriterer højt, fortæller Paw Kaltoft.

Paw Kaltoft forklarer, at en ulovlig fest er en fest, der afholdes steder, man ikke har tilladelse til at være, hvor man spiller forstyrrende høj musik og eventuelt også sælger alkohol uden at have en bevilling, og hvor man er samlet mere end 100 personer.

Og selvom mange helt sikkert gerne vil fortsætte festen hele natten, så oplever Paw Kaltoft, at langt, langt de fleste gør, hvad de bliver bedt om - og tager hjem.

FacebookTwitter