Politi: Uskyldige skal ikke rammes

Endetarmsundersøgelser og indbrud hos uskyldige - udført af politiet. Det dur ikke. Heller ikke selv om målet er, at komme bandekriminalitet til livs. Det mener politiet selv.

- Man skal finde en balance. Det er selvfølgelig sådan, at uskyldige ikke skal rammes af det her, siger Peter Ibsen, der er formand for Dansk Politiforbundet om episoderne, som TV Avisen viste i går.

Her blev det omtalt, hvordan politiets jagt på bandemedlemmer tilsyneladende går ud over uskyldige borgere.

En marokkansk butiksejer og flere af hans kunder siger eksempelvis, at de er blevet udsat for en ydmygende undersøgelse af, om de gemte noget i endetarmen.

Politiet brød ind

Samtidig oplyser forsvarsadvokat Thorkild Høyer at en af hans klienter, der er en flygtningefamilie, er blevet vækket om natten ved, at politiet brød ind i familiens lejlighed.

- Jeg skal da ikke afvise, at der i et enkelt tilfælde sker en fejl derude, så skal man selvfølgelig beklage den fejl, siger politiformanden og fortsætter.

- Men det er lidt svært med den ene hånd at sige, at nu vil vi det her bandeuvæsen til livs - og når politiet så griber ind og går lidt hårdhændet til det, så er det også et problem, mener han.

Klag til statsadvokaten

Peter Ibsen opfordrer dem, der føler sig krænket til at klage.

- Er der nogle, der synes de har behov for at klage, så vil statsadvokaten tage sig af det, siger han.

Ingen af de pågældende Nørrebro-borgerne har pletter på deres straffeattester.

Facebook
Twitter