Politiaktion fortsætter: Har spredt sig til hele landet

Selv om politiet har lokaliseret den sorte Volvo, fortsætter aktionen over hele landet.

Politiet mener nu, at de har fundet den eftersøgte Volvo V90. Det fortalte chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov på et pressemøde klokken 19. Han sagde samtidig, at han ikke kunne fortælle nærmere om sagens detaljer, men forsikrede danskerne om, at der ikke var grund til bekymring.

- Vi er stadig et sted i efterforskning, hvor vi ikke kan løfte sløret. Men der er ikke grund til at være bekymret. Der er ikke noget at være bekymret for for den almindelige borger, siger Jørgen Bergen Skov.

pressemødet meddelte han, at han ikke kunne sige, om de tre eftersøgte personer er fanget, og at aktionen fortsætter i hele landet.

Aktioner i hele landet

Allerede klokken 17 bekræftede Københavns Politi, at aktionen har spredt sig fra Sjælland til hele landet.

- Vi kan bekræfte, at vi kører en større politiaktion i næsten hele landet, sagde Riad Tolba, som er talsmand for Københavns Politi, i den forbindelse.

Både færger, togtrafik og broer har været lukket i forbindelse med politiets jagt på tre personer i en Volvo V90.

Storebæltsbroen og Øresundsbroen er blev genåbnet i eftermiddags, men der meldes fortsat om store kødannelser i retning mod Fyn og Sverige.

Politiet efterlyser ensort Volvo V90 med registreringsnummer ZBP 546, hvor der formentlig befinder sig tre personer, som sættes i forbindelse med alvorlig kriminalitet. Vidner, som observerer køretøjet, skal straks kontakte politiet på 114 og ikke tage kontakt til personerne i bilen.

Lejebilen er registreret som stjålet for fire dage siden i det svenske motorregister.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er både Politiet Efterretningstjeneste (PET) og Forsvaret involveret i den landsdækkende politiaktion.

- Vi er bekendt med hændelsen, men henviser til Københavns Politi, oplyser PET's pressetjeneste. Forsvaret bekræfter ligeledes, at de har støttet politiet i aktionen, men vil ikke oplyse hvordan.

Trussel mod en specifik gruppe

Ifølge DR Nyheders retsreporter Louise Dalsgaard oplyser flere kilder, at hele aktionen handler om en trussel mod en specifik gruppe. Det er dog ikke bekræftet endnu.

- Der er ifølge vores kilder tale om en trussel mod en specifik gruppe eller gruppering, siger hun.

Hvad kan det betyde?

- Der er en del truede grupper i Danmark. Der er eksempelvis Mohammed-tegnere eller politiske flygtninge, men det kan være mange forskellige, så vi ved ikke særlig meget.

Politiet oplyste tidligere, at de efterlyste personer har begået alvorlig kriminalitet, men det kan dække over mange ting, siger Louise Dalsgaard.

- Alvorlig kriminalitet er en bred betegnelse hos politiet, der kan dække over narko, bander, terror, grov vold og drab. Så egentlig ved vi bare, at politiet ser dem som farlige.

Weekendtrafikken er ramt

Flere motorvejstilkørsler har været lukket i forbindelse med politiets arbejde, og bilerne holder derfor i lange køer.

Nedkørslen til motorvejen på Englandsvej på Amager er afspærret af politiet, og bilerne holder i kø. (Foto: © Elisabeth Thiis, dr)

- Vi kan bekræfte, at vi har en aktie i en større politiaktion på Sjælland, udtaler Martin Bjerregaard, pressetalsmand ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er flere kilometers kø ved Nyborg, bekræfter DR's reporter Anders Lifland fra køen.

Omkring klokken 15 oplyste DSB, at togene kører igen.

- Vi har fået lov til at køre over broerne igen, nu hvor politiet er færdige med deres arbejde. Der vil være forsinkelser og enkelte aflysninger, mens vi arbejder på at få personale og tog på plads, skriver DSB. Tony Bispeskov, Informationschef ved DSB oplyste, at de regner med, at togdriften normaliseres i løbet af aftenen.

Færgerne mellem Helsingør-Helsingborg, Rødby-Puttgarden og Gedser–Rostock har været lukket, men sejler nu igen.

Københavns Lufthavn oplyser, at flytrafikken ikke er påvirket.

(Opdateres.)

Situationen kan følges direkte på DR2 fra kl. 14.50.

Har du billeder eller oplysninger? Send dem gerne til 1212@dr.dk