Politiaktion på Christiania gav 10.000 joints

Otte blev anholdt og politiet konfiskerede både hash, joints, kanonslag og våben ved aktion. Politiet udsat for stenkast.

Her ses udbyttet af Københavns Politis aktioner mod Pusher Street på Christiania i denne uge. (Foto: © Københavns Politi, Københavns Politi)

Politiets særlige Task Force Pusherstreet ransagede tidligere i dag bygningen 'Stjerneskibet' i Pusherstreet på Christiania.

Aktionen tog tre timer, og der blev anholdt otte personer, heraf to kvinder på henholdsvis 45 og 53 år samt seks mænd i alderen 28 til 50 år.

De anholdte blev efterfølgende sigtet for forskellige overtrædelser af straffelovens bestemmelser om handel med narkotika og loven om euforiserende stoffer.

Våbenarsenal

Under ransagningerne blev der fundet cirka 100 kilo hash og skunk, omkring 10.000 joints, 50 kanonslag, en strømpistol, en stor kniv, tre CS gas (tåregas, red) og en totenslager.

Aktionen, der foregik i de tidlige morgentimer, forløb roligt.

Det er anden gang i denne uge, at Task Force Pusherstreet slår til på Christiania.

Stenkast bekymrer

Også tirsdag var politiet i aktion i Fristaden. Her ransagede de salgsboderne i Pusherstreet og fik også en solid høst.

Her blev seks personer anholdt og der blev beslaglagt 3,3 kilo hash, 1,6 kilo skunk, 400 joints, otte ulovlige knive, to strømpistoler, et baseball-bat og et CS-gas (tåregas,red).

Under aktionen blev der kastet sten mod politiet. Flere betjente blev ramt og måtte en tur på skadestuen.

- Det er bekymrende, at vores personale i den senere tid jævnligt har været udsat for angreb, når vi har arbejdet i Pusherstreet. Antallet af våben og fund af kanonslag, der bliver anvendt mod politiet, er helt uacceptabelt, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer, der er leder af Task Force Pusherstreet i en pressemeddelelse.

Som det ses her, blev der kastet med sten mod politiet, da Task Force Pusherstreet ransagede salgsboderne i Pusherstreet i tirsdags. (Foto: © Københavns Politi, Københavns Politi)