Politiaktion ved klubhus: Ny rockergruppe etablerer sig i Danmark

Politiet er i gang med en aktion i Bagsværd på baggrund af forlydender om, at rockergruppen Satudarah lørdag aften holder fest i byen.

Politiet er lørdag eftermiddag massivt til stede i Bagsværd nordvest for København, fordi en ny rockergruppe fra Holland holder stor fest.Rockergruppen Satudarah oplyser til DR Nyheder, at det er deres åbningsfest i Danmark.- Vi er i gang med en større koordineret aktion, hvor vi tager kontrol af alle de mennesker, der ankommer og færdes i området, og det gør vi på baggrund af efterretninger om, at der bliver afholdt en stor fest, som skyldes en etablering af en rockergruppering, siger Bent Isager hos Københavns Vestegns Politi, til DR Nyheder.

I flere måneder har der gået rygter om, at rockergruppen Satudarah fra Holland er kommet til Danmark, og nu ser det ud til at være en realitet.

satudarah (Foto: Claus Buhr © DR Nyheder)

Bande optaget i SatudarahFesten skal holdes i banden VHK's klubhus på Laurentsvej i Bagsværd, og det er netop også blandt medlemmerne i den bande, at rockergruppen har hvervet dens første danske medlemmer.

- Vi har også efterretninger om, at VHK og Satudarah bliver til én forening, siger Bent Isager.Det var VHK, der i vinteren og foråret var den ene part i bandekonflikten med den københavnske bande Loyal to Familia på den anden side.Visitationszone oprettetDet er både Københavns Vestegns Politi, Task Force Øst og Skat samt andre politikredse, der er med i aktionen.

På forsiden af rockernes veste kan man se, at de fleste af medlemmerne kommer fra banden Værebros Hårde Kerne. VHK markerer medlemmernes tidligere bande (Foto: Claus Buhr © DR Nyheder)

- Vi vil skabe tryghed i området, for folk har været bekymret, og der er etableret visitationszone derude, som er gældende fra i dag til i morgen, så vi kan kontrollere alle mennesker, forklarer Bent Isager.Klubhuset ligger blandt andet tæt på en børnehave, og det har gjort borgerne utrygge.Danmarks tredje rockergruppeI dag sidder Satudarah på en stor del af det kriminelle marked i Holland og andre lande.I Danmark har de to eksisterende rockergrupper Bandidos og Hells Angels lavet en såkaldt fredsaftale, der stadig gælder.Rygterne har fået nogle til at spekulere i, hvilke konsekvenser det kan have, at endnu en rockergruppe slår sig ned i Danmark. Men ifølge DR Nyheders oplysninger forholder både Hells Angels og Bandidos sig afventende til den nye rockergruppe.Stiftet af indonesiske indvandrereRockergruppens navn Satudarah er indonesisk og betyder "Et blod".Gruppen blev stiftet i 1990, og mange af dens første medlemmer var indvandrere fra de tidligere hollandske kolonier i Indonesien.Satudarah er også etableret i andre lande som Tyskland, Spanien, Malaysia, Belgien og også i Indonesien.Vold, narko og prostitutionIfølge politiet står rockerne bag en række kriminelle handlinger i Danmark. Der er oftest tale om narkohandel, vold, afpresning og bordelvirksomhed.Konflikterne mellem grupperingerne blusser op med jævne mellemrum, og flere af rockerne fra de nuværende grupper i Danmark sidder i fængsel for både drab og anden grov kriminalitet. Bandidos og Hells Angels har indgået en samarbejdsaftale, som stadig gælder.Både Hells Angels og Bandidos har klubhuse over hele landet, og konflikterne mellem dem kan både være baseret på anliggender organisationerne imellem, men kan også være mere lokale og interne personopgør.

Facebook
Twitter