Politiaktioner granskes efter skudepisoder på Christiania og i Tårnby

Formodet gerningsmand fra Christiania forsøgte at flygte fra Politiets Aktionsstyrke, der skød ham.

Politiet er massivt tilstede på Christiania efter aftenens skyderi, hvor to betjente og en civil person blev såret. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Den Uafhængige Politianklagemyndighed er ankommet til Tårnby på Amager for at efterforske den aktion, der i morges første til anholdelsen af den formodede gerningsmand fra skyderiet på Christiania i går.

Det oplyser Kirsten Dyrman, der er direktør i politianklagemyndigheden.

- Vi er tilstede og er ved at starte efterforskning op.

Den formodede gerningsmand blev anholdt torsdag morgen kl. 6:45, efter Politiets Aktionsstyrke havde omringet adressen, som den mistænkte forsøgte at løbe fra. I den forbindelse afgav politiet skud mod den formodede gerningsmand, der blev ramt og efter anholdelsen bragt til Rigshospitalet.

Politiet har ifølge Den Uafhængige Anklagemyndighed oplyst, at der på stedet blev fundet et patronhylster med samme kaliber, som var blevet anvendt af den person, der tidligere havde afgivet skud på Christiania.

Det er dog ikke ensbetydende med, at den anholdte har affyret skud mod politiet under aktionen i Tårnby.

- Det ved vi ikke. Vi kan bare sige, at vi har fundet et patronhylster med samme kaliber, siger Kirsten Dyrman.

Tilstanden hos den anholdte er ifølge Københavns Politi kritisk.

Det er tilstanden også hos den betjent, der i aftes blev ramt i hovedet af et skud, der formentlig blev affyret af den mand, der blev anholdt i Tårnby.

Tilkaldt efter skud på Christiania

Den Uafhængige Politianklagemyndighed, der har adresse i Aarhus, blev allerede kaldt til København i aftes.

- Grunden, til at vi i aftes tager til København, er, at vi får melding om, at der er skyderi på Christiania, siger Kirsten Dyrman.

Ved 23-tiden blev to betjente og en civil person ramt af skud. Den civile person er - ligesom den ene af betjentene - uden for livsfare.

- Der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at politiskud har ramt den civile person, lyder den umiddelbare konklusion fra politianklagemyndigheden ifølge Kirsten Dyrman.

Når Den Uafhængige Politianklagemyndighed har efterforsket sagerne, bliver redegørelsen sendt til Statsadvokaten, der kommer med en konklusion om politiets håndtering.

(Foto: Grafik: Morten Fogde © (c) DR)
Facebook
Twitter