Politibetjent dømt for blog-racisme

Kvindelig betjent fra København dømt for at skrive et racistisk indlæg på sin hjemmeside. Hun skrev det i frustration over, at hun fik inddraget sine fridage.

En kvindelig politibetjent er nu dømt for på nettet at have kaldt indvandrere "fucking perkere". Kvinden er dømt efter paragrafen om racisme. (Foto: merve © Stock exchange)

En 33-årig kvindelig politiassistent fra København er blevet idømt en straf på 10 dagbøder på hver 400 kroner i Retten på Frederiksberg, da hun blev fundet skyldig i racisme.

Politiassistenten blev dømt, fordi hun i februar brugte vendingen "fucking perkere" på sin hjemmeside på internettet.

Hjemmesiden fungerer som en blog. Hun havde oprettet den, efter at flere af hendes mountainbike-venner havde gjort det samme. Her skrev de mest om de forskellige løb, de deltog i, fortalte hun i retten.

Troede den var lukket for udenforstående

Den 33-årige forklarede, at hun ikke vidste, at en privat hjemmeside kunne findes via søgemaskiner som Google.

Hun troede, at den præcise adresse skal tastes ind, derfor gik hun ud fra, at det kun var hendes fem-seks venner, som hun havde fortalt sit domænenavn til, der læste det. Den 33-årige vidste heller ikke, at en hjemmeside kan spærres med et login.

Sagen kom frem, efter at betjentens chef havde fundet ud af, at hun havde en hjemmeside, og hun fik at vide, at hun skulle slette indlægget med det samme. Det skete otte dage, efter at hun havde skrevet det.

Ingen anmelder

Under proceduren hæftede forsvareren sig ved, at der ikke var opgivet en anmelder af sagen.

-Vi ved ikke, hvordan det er kommet frem, om det eksempelvis er via PETs overvågning, sagde Stine Gry Johannesen.

Dermed antydede hun, at det ikke nødvendigvis var en almindelig Google-søgning, der havde fundet siden.

Vred og frustreret

Ifølge sin egen forklaring i retten skrev politiassistenten indlægget en eftermiddag efter arbejde, da hun var træt af, at hun endnu en gang fik inddraget sine fridage i weekenden, hvor hun ellers skulle have været til mountainbike.

- Jeg var ked af det og frustreret, sagde hun i retten.

Hendes frustrationer fik frit løb på hjemmesiden.

Det var netop i februar, at grupper af ophidsede unge med indvandrerbaggrund landet over stak ild på biler, affaldscontainere og institutioner.

Ankede på stedet

På hjemmesiden var der også personlige oplysninger om den 33-årige, blandet andet hvilken politistation hun er tilknyttet, hvor hun er opvokset, og hvilke kæledyr hun har.

Da anklageren fortalte retten om det, begyndte tårerne at trille ned over hendes kinder, mens hun forsøgte at skjule ansigt i hænderne.

Anklageren havde krævet en samlet straf på ikke under 2000 kroner, men det valgte retten at fordoble.

Dommeren lagde vægt på, at hun vidste, at hjemmesiden var offentlig, at hun vidste, at der var links til den på cykelvennernes hjemmesider, og at det derfor var overvejende sandsynligt, at fremmede læste siden.

Betjenten ankede dommen på stedet.

MailFormDR: Kontakt

FacebookTwitter