Politidirektør om skyderi: Jeg håber det bliver et wakeupcall for Christiania

Den organiserede kriminalitet skal presses ud af Pusher Street og hele Christianshavn, lyder det fra politidirektøren i København.

- Politiet ønsker, at Christiania ikke skal lægge ryg til de her kriminelle og deres aktiviteter. Vi ønsker Pusher Street ryddet for kriminelle, sagde Thorkild Fogde, politidirektør ved Københavns Politi, på morgenens pressemøde.

Københavns Politi kommer her til morgen med et opråb til den lovlydige del af Christiania, efter to betjente og en civil mand i aftes blev skudt.

- Jeg håber, det bliver et wake up call til Christiania, og man indser, at det nu er tid til at tage skeen i den anden hånd, siger politidirektør ved Københavns Politi, Thorkild Fogde på et pressemøde her til morgen.

- Vi er opmærksomme på, at der er gode kræfter og fredelige kræfter på Christiania, men nu synes vi, at de kriminelle for alvor har overskredet grænsen, og derfor må det være tid til at lægge afstand til den organiserede kriminalitet i Pusher Street og få dem presset ud.

Den ene af de to betjente blev skudt i hovedet og er fortsat i livsfare, lyder det fra politiet.

De to andre ramte er uden for livsfare.

Politiet har også efterlyst den formodede gerningsmand med billede. Han skal have haft forbindelse til den organiserede hashhandel på Christiania, og politiet var netop til stede i fristaden for at anholde den formodede gerningsmand.

Skudepisoden vil sandsynligvis få betydning for, hvordan politiet fremover kommer til at håndtere situationen omkring Pusher Street, lød det fra Thorkild Fogde.

- Det er lidt for tidligt at vurdere, hvad det kommer til at betyde, men omvendt er jeg også ret sikker på, at det må få en eller anden betydning. Det kan ikke være rigtigt, at politifolk, som passer deres arbejde, skal udsættes for det her:

Se politiets pressemøde fra kl. 6.00 i morges: