Politiet åbnede ild under skudopgør i København

En person er bragt til hospitalet efter skudepisoden, men det vides ikke, om vedkommende er ramt af skud.

På grund af den eskalerende situation på især Nørrebro, var politiet selv til stede, da der hertil aften blev affyret skud fra en bil i Ragnhildgade på ydre Nørrebro.

Politiet stod ved siden af en flok unge, da der kom en personbil kørende og begyndte at afgive flere skud mod gruppen. Det ender med, at politiet skyder mod bilen, og den kører væk fra stedet.

Det oplyser vicepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz fra Københavns Politi.

- Vi var tilfældigvis på stedet, fordi vi de seneste dage har prioriteret massiv tilstedeværelse for at skabe tryghed i gadebilledet. At afgive skud når politiet er til stede, er nyt for os. Og det er kækt at gøre. Nu efterforsker vi sagen og forsøger at finde gerningsmændene, siger han.

En person er blevet bragt til Bispebjerg Hospital, men vicepolitiinspektøren kan hverken be- eller afkræfte, om vedkommende eller nogle andre er blevet ramt af skud.

Episoden skal nu undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og derfor er det begrænset, hvad politiet må sige.

Flere skudepioder

Det seneste døgn har der været flere skyderier i Københavnsområdet. Tirsdag aften var der et skyderi i Herlev og et ved Lygten i Københavns Nordvestkvarter.

Ved skyderiet ved Lygten blev en person ramt, men var ikke på noget tidspunkt i kritisk tilstand.

Ifølge politiet, som DR Nyheder tidligere på dagen var i kontakt med, skyldes skyderiet i København i går og et voldeligt overfald i en frisør en anspændt situation kredsende omkring en bande på ydre Nørrebro. Ifølge DR’s oplysninger er det banden Brothas, der også var en del af bandekonflikten sidste år.

Opretter visitationszone

Efter rækken af skyderier i Københavnsområdet har Københavns Politi besluttet at etablere en visitationszone.

Ifølge politiet skyldes det, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger omkring Indre Nørrebro og Københavns Nordvestkvarter, samt en omkring Hundige i Greve.

- Vi indfører den for, at vi i højere grad kan sikre en tryghed omkring borgere, der færdes i områderne, siger vicepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz.

Kan det være begyndelsen på en større bandekonflikt, som vi så sidste år?

- Det er absolut vores mål at få lagt denne her konflikt ned hurtigst muligt. Vi har sat massivt ind for forhåbentlig ikke at skulle have samme situation. Dels ved brug af visitationszonen, efterforskningen og vores tilstedeværelse i området.

Visitationszonen omfatter følgende gader: Nørrebrogade, Fælledvej, Nørre Alle, Universitetsparken, Lersø Parkallé, Rovsingsgade, Tagensvej, Tuborgvej, Tomsgårdsvej, Frederikssundsvej og Nørrebrogade.

Visitationszonen er gældende indtil den 3. oktober klokken 12.00.

Visitationszonen i København omfatter blandt andet Nørrebrogade, Fælledvej og Tuborgvej.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter