Politiet advarer mod cocktails med kemi

En blanding med kaustisk soda var tæt på at tage livet af de unge, der jagtede en rus.

Politiet advarer på det kraftigste mod at blande kemikalier for at få en virkning, der minder om euforiserende stoffer som fantasy.

Det siger vagtchef fra Sydøstjyllands Politi, Kent Midtgaard Hansen, efter at jagten på en rus førte to 23-årige mænd ud i et livsfarligt forsøg fredag aften i Kolding.

De havde indtaget en cocktail med eddike, sprit og kaustisk soda, som er en skrap lud, der blandt andet bruges til at afsyre møbler.

Miks med fælgrens

Blandingen var så farlig, at de to mænd faldt om i en bybus senere på aftenen med alvorlige ætsninger invendigt. De er nu uden for livsfare.

- Kaustisk soda er et ætsende stof, og derfor er det selvfølgelig farligt at blande det, og det vil vi gerne advare imod, siger Kent Midtgaard Hansen til DR Nyheder.

Vagtchefen fortæller, at der også har været tilfælde, hvor folk har mikset fælgrens i de blandinger, de håber kan give en rus.

De to 23-årige fik serveret den livsfarlige blanding af en 39-årig mand, der nu er sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer.

Facebook
Twitter