Politiet advarer mod livsfarlig leg: Køreledninger kan slå ned som et lyn

Det er livsfarligt at kravle op på tog, advarer politiet, efter en 23-årig mand i nat blev alvorligt forbrændt.

En ung mand er fløjet til Rigshospitalet, efter han formentlig er blevet ramt af strømmen fra køreledningerne ved Esbjerg Banegård. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Det er forbundet med livsfare at kravle op på tog - også hvis man ikke rører ved køreledningerne.

Sådan lyder advarslen fra politiet, efter en 23-årig mand i nat blev alvorligt forbrændt, da han formentlig er blevet ramt af kørestrømmen ved at kravle op på et tog i Esbjerg.

- Man behøver ikke nødvendigvis at røre ved køreledningerne. Med det vejr, vi har haft i nat, hvor der har været godt med fugt, kan det være, at strømmen simpelthen har sprunget over og ramt ham, siger Bjørn Pedersen, vagtchef i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han kommer med en kraftig advarsel mod at kravle op på tog.

- Det er livsfarligt, siger han.

Fløjet til Rigshospitalet

Ifølge vagtchefen modtog politiet kort før halv fire i nat et opkald fra en rengøringsassistent på Esbjerg Banegård, som havde hørt et højt knald.

- Da hun kigger ud på perronen, ser hun noget brændende falde ned fra et tog. Hun kommer hen og opdager, at det er en person, der er faldet ned fra toget, og der har været ild i denne person, fortæller vagtchefen.

Han fortæller, at den unge mand ved politiets ankomst var ved bevidsthed, men ikke til at komme i kontakt med.

Den unge mand blev kørt til sygehuset i Esbjerg, men på grund af skadernes omfang blev han fløjet i helikopter til Rigshospitalet.

Vagtchefen kender i skrivende stund ikke mandens tilstand, eller om han var alene på banegården.

Facebook
Twitter