Politiet advarer om biograf-fup: SMS lover billetter og popcorn til syv kroner

Svindlere forsøger at få fat i dine oplysninger - mindst fire er hoppet i fælden.

Midt- og Vestjyllands Politi advarer mod et svindelnummer, der foregår via sms. (© Politifot)

'Nordisk BioKlub fejrer fødselsdag! Få derfor 2 biografbilletter + popcorn og sodavand for 7 kr til en valgfri biograf'.

Sådan lyder tilbuddet, mange danskere har fået på sms i løbet af de seneste to uger. Der er dog bare et problem. Sms'en er det rene og skære svindel.

Twitter advarer Midt- og Vestjyllands Politi mod, at svindlerne forsøger at få fat i dine kontooplysninger. I sms'en er der nemlig et link, som man skal trykke på for at få lov at købe de billige billetter.

Hvis man trykker på linket, bliver man ført over til en hjemmeside, hvor man skal udfylde mailadresse, kontonummer og kontrolkoder til ens dankort, fortæller politiet.

- Vi har fået fire anmeldelser fra borgere - den seneste i dag, siger vicepolitiinspektør Rolf Larsen og fortsætter:

- De fleste, der ryger i fælden, ved godt, at de har gjort noget galt, så de får spærret deres kort med det samme, siger han.

I et enkelt tilfælde har politiet oplevet, at svindlerne hævede nogle få penge fra en borger, der var hoppet i fælden. De andre gange er der ikke sket nogen hævninger.

- Så deres mål er at lave 'phishing', hvor de skaffer adgang til oplysninger, som de kan bruge eller sælge, siger Rolf Larsen.

Hvad er jeres opfordring til borgere, der får sms'en?

- Det er selvfølgelig at slette den med det samme. Men hvis man kommer til at give sine oplysninger, så skal man straks spærre sit visa-dankort, siger vicepolitiinspektøren.

Biografdirektør: Svindel-sms'er har stået på længe

Kino.dk, der blandt andet sælger biografbilletter for landets biografer, har lagt en meddelelse ud på sin hjemmeside, hvor de opfordrer til at slette sms'en straks.

- Dette har intet med kino.dk eller Nordisk Film Biografer at gøre og er et svindelnummer. Vi skal derfor på det kraftigste advare mod at gøre brug af dette tilbud, lyder det.

Direktør Jesper Grünfeld fortæller, at de nuværende svindel-sms'er blev konstateret første gang for cirka to uger siden.

- Der er cirka én om dagen, der henvender sig til os. Vi opfordrer til, at man politianmelder det hver gang, siger han.

Det er dog langt fra første gang, at tusindvis af danskere er blevet udsat for løfter om biografbilletter til en billig penge.

- De findes i enormt mange varianter, og afsenderen kalder sig hver gang noget forskelligt, siger direktøren, der i hvert fald har set sms'er af denne type de seneste otte til 10 måneder.

Facebook
Twitter