Politiet advarer: Rigtig mange hunde løber væk til nytår

De er bange for fyrværkeri og løber ud i trafikken. Her er gode råd til hundejere med skræmte hunde.

Ejere skal huske at have hunden i snor. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Mange hunde er bange for fyrværkeri, og når det pludseligt brager løs få meter fra dem, kan de finde på at stikke af.

I dagene omkring den 31. januar og 1. januar efterlyser politiet derfor traditionelt adskillige hunde, som ikke kan finde hjem til deres hundekurv.

- Vi har hvert år alt for mange ulykkelige hundeejere i telefonen, fordi deres hund er stukket af omkring nytår, skriver Sydjyllands Politi.

- Hunden er dit ansvar, og det er farligt for både den og trafikanter, hvis den løber løs rundt på vejene.

Politiet minder om, at hundejere skal huske at have det lille firbenede medlem af familien i snor, og så skal hunden have et halsbånd med hundetegn på, så man kan finde frem til den fortvivlede ejer.

Advarslen kommer samtidig med, at politiet efterlyser ejermanden til to hunde. Københavns Politi efterlyser en rød-brun golden retriever tæve, der løber rundt i Kastrup - og i Sønderjylland er en hvid hun blevet væk fra sin ejer:

https://twitter.com/SjylPoliti/status/946342474909351936?ref_src=twsrc%5Etfw

Politiet opfordrer til, at hundeejerne tager særlige forholdsregler, når vapsen skal luftes omkring nytår.

- Luk den ikke alene ud i haven, så den i panik springer over hæk eller hegn. Luft den med snor i naturen eller på vejen, skriver Sydjyllands Politi.

Gode nytårsråd til hundeejere:

  • Hold altid hunden i snor. Dette gælder også, selvom din hund normalt ikke er angst for fyrværkeri. Sørg for, at din hund har sit hundetegn på i alle dagene omkring nytår.

  • En udmattet hund er mere afslappet end en hund, der kun har fået et par korte lufteture. Kør derfor hunden godt træt i løbet af nytårsdag.

  • Træk gardinerne for, så hunden ikke ser fyrværkeriet og hold døre og vinduer lukket for at minimere fyrværkerilarmen i hjemmet. Lad den gemme sig, hvis det giver tryghed.

  • Giv aldrig hunden beroligende medicin til mennesker. Hunde må kun få medicin, som dyrlægen har ordineret.

  • Uanset hvordan hunde reagerer på fyværkeri må man aldrig hverken belønne, straffe eller ynke dem. Prøv i stedet af distrahere hunden med noget positivt som f.eks. leg eller kontakt.Kilde: Dyrenes Beskyttelse og Danske Dyreinternater

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk