Politiet ændrer konklusion: Dødsfald på Roskilde festival var ikke selvmord

I næsten to år har Susan Herschel været stemplet som selvmorder, men politiet nu forklaring i sagen om ulykken på Roskilde Festival 2011.

Susan Herschel, der faldt ned fra Tuborg tårnet under Roskilde Festival 2011, begik måske alligevel ikke selvmord. (Foto: Alexander Jacobsen © DR)

Flere vidner fortalte politiet, at det ikke lignede selvmord, da den 35-årige Susan Herschel stod på et udhæng på Tuborg tårnet dansede under Roskilde Festival 2011, og udhænget brød sammen under hende og hun faldt ned og døde af sine kvæstelser.

- Det lignede ikke et selvmord men en ulykke, fortæller Tor Madsen, der var tæt på ulykken. Det fortalte han ligesom mange andre vidner også til politiet, men alligevel kom politiet til den modsatte konklusion og skrev i en pressemeddelelse den 4. juli 2011:

Politiet ændrer forklaringen

- Med baggrund i vores efterforskning og bl.a. afhøring af vidner er det politiets konklusion, at der er tale om selvmord.

Efter DR igennem de seneste to år har undersøgt omstændighederne omkrig dødsfaldet og den mangelfulde sikkerhed i Tuborg tårnet ændrer politiet nu forklaring og skriver til DR:

- Politiet har således ikke i nævnte sag efterforsket – og derfor heller ikke konkluderet – hvorvidt der var tale om selvmord eller ej.

Selvmodsigende udmelding fra politiet

Lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Lars Bjerg kalder Midt- og Vestsjællands Politi nye udmelding grotesk.

- Jeg synes det er fantastisk, at de først har en pressemeddelelse, hvor de skriver, at det er politiets konklusion, at der er tale om selvmord, og de nu her bagefter siger, at de ikke har efterforsket og derfor ikke konkluderet, om der er tale om selvmord. Det er decideret selvmodsigende det her, siger Lars Bjerg.

Et af øjenvidnerne til ulykken undrer sig også over politiets nye forklaring.

- Jeg har hele tiden sagt, at det ikke lignede et selvmord. Det skrev jeg også i min rapport til politiet, men alligevel konkluderede de det modsatte efter ulykken, siger Tor Madsen, der arbejdede i Tuborg tårnet, da ulykken skete.

Selvmordkonklusion havde konsekvenser

Ifølge Lars Bjerg kan politiets pressemeddelelse have betydet, at medierne umiddelbart stoppede deres kritiske dækning af dødsfaldet i Tuborg tårnet.

- De fleste journalister har det sådan, at selvmord er noget man ikke blander sig i, fordi det er en privatsag, forklarer han. Men politiets konklusion havde konsekvenser for Susan Herschels efterladte.

- Dels nægtede hendes rejseforsikring at dække hjemtransporten af hendes lig, men familien har tidligere fortalt, at det vigtigste for dem er, at Susan Herschels to små døtre, Elene og Laurenzia, ikke skal vokse op med historien om, at deres mor fravalgte livet.

Midt- og Vestsjællands Politi har sendt deres ændrede forklaring skriftligt til DR. De har ikke villet stille om til interview med DR om den ændrede selvmordskonklusion.

DR Nyheder har tirsdag morgen forsøgt at få en kommentar fra Roskilde Festival, men det har endnu ikke været muligt.

FacebookTwitter