Politiet: Alle henvendelser er relevante i Emilie Meng-sagen

- Vi kan beskytte selv de mest sensitive oplysninger, lyder det fra politiet, der fortsætter efterforskningen i drabssagen for fuld styrke.

Nogenlunde sådan her har den lyse bil ifølge et vidne holdt parkeret ved Regnemarks Bakke om morgenen den 10. juli sidste år. Foto: Politiets rekonstruktion.

Det er vigtigt, at vidner fortsat går til politiet, hvis de ved noget om drabet på den 17-årige teenager Emilie Meng, der forsvandt fra Korsør Station for over et år siden.

Sådan lyder det fra Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Opfordringen kommer, efter at politiet i dag har bedt folk henvende sig, hvis de har været ved Vestre Ringvej og Regnemarks Bakke i Borup om morgenen den 10. juli sidste år - få timer efter at Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station.

En kvinde har nemlig set en lys bil holde mærkeligt parkeret i området, mens en mand har båret rundt på noget tungt.

Det var i samme område, liget af Emilie Meng blev fundet ved juletid sidste år, efter at det havde ligget længe i vandet.

- Det er vigtigt, at vi enten får af- eller bekræftet de oplysninger, og at vi bliver klogere på, hvad der er foregået derude, siger Kim Kliver.

Han kalder det "særdeles vigtigt", at folk går til politiet, hvis de har set eller hørt noget, eller hvis de ligger inde med viden om sagen.

- De skal ikke tænke på, om det er relevant for politiet, og om politiet kan beskytte det. For det er altid relevant for politiet, når de kommer med henvendelserne, og selv de mest sensitive oplysninger vil vi kunne beskytte i den her sammenhæng. Så alle bør rette henvendelse til os, siger Kim Kliver.

Politiet ved for eksempel, at der har kørt en traktor og en anden bil i området den morgen, Emilie Meng forsvandt.

Politiets rekonstruktion af hvordan den lyse bil ifølge vidnet var parkeret mellem 7 og 9 søndag den 10. juli 2016:

- Der er stadigvæk nye udviklinger i sagen

For tre en halv måned siden, den 20. juni, efterlyste politiet en lys personbil, formentlig en hvid Hyundai i30, som et overvågningskamera havde filmet ved Korsør Station den nat, Emilie Meng forsvandt.

Efterlysningen førte til 400 henvendelser, som politiet siden da har undersøgt. En af henvendelserne handlede om den lyse bil og manden, set ved Regnemarks Bakke samme morgen.

Det her er et resultat af den sidste efterlysning. Er det ikke lidt langsomt, at det først er nu, I er klar til at tage det næste skridt?

- Nej, på ingen måde, siger Kim Kliver.

Han fortæller, at politiet har brugt tiden på at lave dybdegående afhøringer og sammenholde vidneudsagnet med de øvrige oplysninger, politiet har.

Først da det arbejde var færdigt, kunne politiet gå til offentligheden.

- Vi er ret sikre på, at det her vidneudsagn er interessant i forhold til vores videre efterforskning, og derfor går vi ud med det nu, siger Kim Kliver.

Selvom det er over et år siden, at Emilie Meng forsvandt, kører efterforskningen stadig for fuld styrke.

Kim Kliver kalder det for en "usædvanlig stor efterforskning", hvor politiet har talt med flere end 1.460 mennesker og skrevet mere end 2.400 rapporter.

- Det her er noget af det største, jeg har været med til nogensinde, og selvom vi bliver udfordret, så er det ret vigtigt at sige, at der stadigvæk er spor at gå efter. Der er stadigvæk nye udviklinger i sagen, som gør, at vi arbejder målrettet på det, fortæller Kim Kliver.

Politiet trækker også på mere end 3,4 millioner forskellige oplysninger, som bliver holdt op mod hinanden, når de laver analyser. Det kan være oplysninger om køretøjer, telefoner, personer og øvrige spor.

Det er en lys bil som denne Hyandai i30, der ifølge politiet kørte rundt ved Korsør Station den nat, Emilie Meng forsvandt. (© Sydsjællands og Lolland-Falster Politi)