Politiet anholder 49 i stor sag om moms- og skattesvindel

Ved en større aktion er 17 adresser ransaget på Sjælland. Ingen af de 49 anholdte skal i grundlovsforhør.

Flere afdelinger har samarbejdet i forbindelse med sagen, hvor 49 personer er blevet anholdt. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Politiets specialenhed Særlig Efterforskning Øst (SEØ) har tirsdag anholdt 49 personer i en omfattende sag om moms- og skattesvig.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

I en større aktion har SEØ i samarbejde med Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi samt udlændingesektionen i Københavns Politi ransaget 17 adresser rundt omkring på Sjælland.

Politiet kan endnu ikke sige, hvor stort et beløb svindlen skulle dreje sig om.

- Men vi har beslaglagt et ganske stort antal regnskabsmateriale, som kan dokumentere, hvad der er foregået. Så det skal vi sammenholde med det, vi i forvejen har undersøgt. Så vil vi være i stand til at kunne sige, hvor stort beløbet er, siger politiinspektør Flemming Madsen fra SEØ til DR Nyheder.

Politi: Der er muligvis tale om sort arbejde

Ifølge politiinspektøren kan der være tale om sort arbejde.

- Mistanken går på, at indehaverne af de forskellige byggefirmaer har afgivet urigtige oplysninger - eller slet ikke afgivet oplysninger med henblik på at sikre sig en indtjening. Desuden er der heller ikke afgivet indberetning om A-skat, som ellers er en forpligtelse, siger politiinspektør Flemming Madsen og fortsætter:

- Der er fire fokuspersoner, som repræsenterer de her firmaer. Dem afhører vi i forhold til moms- og skattesvig. De andre er udenlandske arbejdere. Vi skal undersøge deres tilstedeværelse og fokusere på, om de på nogen måde kan være udnyttet - om de arbejder legalt eller illegalt her i Danmark.

De 45 udenlandske arbejdere har på en eller anden måde haft en ansættelse i de firmaer, som nu bliver undersøgt for moms- og skattesvig.

Politiet er på nuværende tudspunkt i gang med at afhøre de 45 personer for at fastlægge, hvorvidt der har været tale om en reel ansættelse.

Sagen begyndte at rulle, fordi politiet fik en henvendelse for nogle måneder siden om et muligt strafbart forhold - og har siden været i gang med at efterforske sagen.

I dag var tiden så inde til at slå til og ransage 17 adresser rundt omkring på Sjælland.