Politiet anholder fire mænd for at bryde LTF-forbud

De fire personer er anholdt i Nivå og fremstilles i grundlovsforhør.

Fire personer er anholdt i Nordsjælland for at bryde forbuddet mod banden. (Foto: Scanpix danmark stf © Scanpix)

Politiet har for anden gang gjort brug af de beføjelser, som det midlertidige straksforbud mod banden Loyal To Familia giver.

I aftes blev fire mænd i alderen 20 til 23 anholdt for at bryde paragraf 132 a, der handler om at videreføre en ulovlig forening. De var forsamlet ved Nivå Centret i Nordsjælland, oplyser Nordsjællands Politi.

De fire skal for en dommer i et grundlovsforhør klokken 13.00, hvor der skal tages stilling til, om de skal varetægtsfængsles.

I et dokument fra Rigspolitiet, som DR Nyheder har fået aktindsigt i, fremgår det, at politikredsene ”forventes at anvende muligheden for varetægtsfængsling offensivt, hvis betingelserne for varetægtsfængsling er til stede”.

Udgangspunktet for en overtrædelse af forbuddet mod at videreføre Loyal To Familia er 40 dages ubetinget fængsel, fremgår det af samme dokument. Strafferammen i paragraf 132 a går dog helt op til to års fængsel.

Fem anholdt i Fredericia

Allerede samme dag, som det midlertidige forbud blev indført, blev fem personer anholdt i Fredericia for at bryde det. De blev ikke varetægtsfængslet.

- Som jeg har fået det fortalt, så har man bare stået nogle stykker sammen, og så har politiet bare sigtet dem, der har stået sammen, sagde forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, der repræsenterer Loyal To Familia, ved den lejlighed.

Straksforbuddet blev realiseret i begyndelsen af september, efter at Justitsministeriet og Rigsadvokaten i slutningen af juni oplyste, at de vil køre en retssag mod banden ved de danske domstole for at få den opløst. Retssagen skal føres, fordi man mener, at bandens virke bygger på voldelig og kriminel adfærd.

Derfor skal domstolene nu tage stilling til, om forbuddet mod den københavnske bande skal gøres permanent.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra advokat Michael Juul Eriksen, der skal føre sagen for Loyal to Familia i byretten. Desuden har DR Nyheder været i kontakt med Nordsjællands Politi, der ikke ønsker at uddybe baggrunden for anholdelsen.

Facebook
Twitter