Politiet: Anholdt 19-årigt bandemedlem mistænkt for to drab

En 19-årig mand er sigtet for drabet på en ung mand på Finsensvej, men han er også tiltalt for et andet drab, erfarer DR Nyheder.

Her foran retten på Frederiksberg blev de bandemedlemmer, der var mødt op til grundlovsforhøret, visiteret. (Foto: Claus Buhr © DR)

Fredag morgen blev en 19-årig mand fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for manddrab i forbindelse med drabet på den 27-årige Zaid Al-Kayssi, der blev skudt foran sit arbejde på Frederiksberg i februar.

Men det er ikke det eneste drab, politiet mener, at det 19-årige bandemedlem fra banden Loyal to Familia står bag.

Den 19-årige er også tiltalt for et andet drab, der fandt sted i september sidste år, erfarer DR Nyheder. Der er tale om drabet på den 21-årige Jon Patorra, der blev knivdræbt i Vanløse. Den 21-årige var lillebror til et Bandidosmedlem.

Ikke banderelateret i september

Dengang meldte politiet ud, at den 19-årige ikke var banderelateret. Men ifølge DR Nyheders oplysninger er han i dag et af de toneangivende medlemmer af den københavnske bande Loyal to Familia.

I forbindelse med fredagens grundlovsforhør blev den 19-årige også sigtet for at have udsat tre unge mænd, der arbejdede for ham som hashhandlere, for grov vold. Han er også sigtet for at true dem til tavshed med trusler om at skære deres øre, fingre eller tunger af.

Skud i Lundtoftegade

Til sidst er den 19-årige også sigtet for et skyderi i Lundtoftegade den 10. marts, hvor det ifølge politiet kom til ildkamp mellem to grupperinger.

En sigtelse bliver rejst i forbindelse med en anholdelse, mens en tiltale først bliver rejst, når der er stof nok til at rejse en tiltale og føre en retssag. Indtil videre er den 19-årige sigtet for drabet på Finsensvej, mens han altså ifølge DR Nyheders oplysninger er tiltalt for drabet i Vanløse.

36 anholdt i alt

Den 19-årige er en af ed 36 personer, politiet anholdt i en stor bandeaktion torsdag, hvor flere sjællandske politikredse og Task Force Øst ransagede 61 adresser på Sjælland. 19 af de 36 bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag.

Loyal to Familia blev stiftet i det sene efterår 2012, og den består både af tidligere Blågårds Plads-bandemedlemmer, men også personer fra Skovlunde, Kokkedal og Tingbjerg. Banden har siden januar ligget i åben konflikt med banden VHK - Værebros Hårde Kerne - fra Værebroparken i Bagsværd nordvest for København.

Foruden den 19-årige blev to mænd sigtet for knivoverfald på Teknisk Skole i februar, mens ni er blevet sigtet for drabsforsøg i forbindelse med en skudepisode i Lundtoftegade den 10. marts.

Facebook
Twitter