Politiet anker dom i Tibet-sag

Dansk Tibet-aktivist fik medhold i byretten. Nu skal landsretten se på frihedsberøvelse under Hu Jintau-besøg.

Thomas Götz, der her ses med det omtalte Tibat-flag, fik medhold ved Retten og den beslutning vil politiet anke.

Københavns Politi har anket byrettens dom, der gav en Tibet-aktivist medhold i, at han blev udsat for ulovlig frihedsberøvelse under den kinesiske præsident Hu Jintaos statsbesøg i Danmark i juni 2012.

Dermed kommer i alt seks sager om ulovlig frihedsberøvelse under præsidentbesøget til at køre en gang til. Fem andre Tibet-sympatisører, som ikke fik medhold i byretten, har nemlig allerede anket til landsretten.

I alle seks sager var Københavns Politi stævnet for ulovlig frihedsberøvelse under det kinesiske statsbesøg, men kun en enkelt aktivist fik medhold.

Viftede med flag på præsidents rute

Det var Thomas Götz, der blev tilbageholdt i over en time, fordi han stod med et tibetansk flag i Kongens Have, som Hu Jintao skulle igennem. I de fem andre sager frikendte byretten politiet.

Københavns Politi har under sagernes behandling afvist at kunne identificere de betjente, der stod bag to indgreb mod protibetanske demonstranter under præsidentbesøget.

Men for to uger siden ændrede politiet holdning og bekendtgjorde, at man vil gøre et nyt forsøg på at finde frem til betjentene.

Erkender sløj indsats for at finde betjente

Det sker efter kritik fra både højre og venstre. Blandt andre SF og såvel partiet Venstre som den liberale tænketank Cepos har været ude med kritik af, at politiet ikke er i stand til at finde sine egne betjente.

Og politiet erkender nu, at der måske ikke er gjort nok.

- Vi har måske heller ikke gjort så meget, som vi kunne for at få det oplyst, har senioranklager Klaus Pedersen, Københavns Politi, udtalt.

/ritzau/