Politiet: Anmeldelser om børnelokkere minder ikke om hinanden

Forældre i Jyllinge-området opfordres til at opretholde en normal hverdag på trods af flere anmeldelser om børnelokkere.

På borgermødet på Jyllinge Skole blev forældre informeret om, hvad myndighederne allerede har gjort i sagen om en eller flere mulige børnelokkere.

Der er ingen umiddelbar sammenhæng mellem den seneste tids anmeldelser om børn i Jyllinge-området, der er blevet antastet af fremmede mænd, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- De spænder meget bredt. De spænder fra børn, der er blevet kontaktet af en mandsperson og spurgt, om de vil have slik eller se nogle Pokemon-kort. I den anden ende af skalaen er der børn, der er blevet urolige ved blot at se en mistænkelig bil eller mistænkelig mand, siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen.

Politiet har sammen med Jyllinge Skole i dag indkaldt til et borgermøde for at informere forældre om episoderne, hvoraf en er sket på skolens område, hvor en 9-årig dreng er blevet antastet af en mand.

Mødet har det primære formål at skabe tryghed ved at oplyse om, hvad myndighederne allerede har gjort, give forældre gode råd til, hvordan de kan færdes trygt og oplyse dem om, hvordan de selv og børnene skal forholde sig.

- Med den eksponering, der har været af hændelserne heroppe i Jyllinge er det vores indtryk, at der har bredt sig en vis utryghed, og det er sådan noget, vi gerne vil have taget brodden af, siger Michael Flemming Rasmussen.

Selv om de anmeldte episoder ikke umiddelbart ser ud til at have en sammenhæng, tager Midt- og Vestsjællands Politi sagerne alvorligt.

- Vi har nedsat en gruppe af efterforskere, der samler sagerne og kigger på tværs af politikredsen, og ser om vi kan finde sammenfaldende signalementer, beskrivelser af biler, modus og så videre, siger Michael Flemming Rasmussen, der også fortæller, at der har været foretaget en anholdelse af en mistænkt i sagerne. Han kan dog ikke kommentere anholdelsen yderligere, da sagen fortsat efterforskes.

Mange forældre var mødt op til borgermødet på Jyllinge Skole, hvor politiet blandt andet opfordrede forældrene til at opretholde en så normal hverdag som muligt.

- Jeg kan bruge det, at politiet manede til, at vi vender tilbage til en normal hverdag. At vi ikke skaber et hysteri omkring det her. Det er selvfølgelig skrækkeligt, det der sker, men det at man ligesom siger okay, normal hverdag og tage det stille og roligt og forholde sig fornuftigt til det, siger Jacob Bech, der har to børn på en nærliggende skole.

Mor: Politiet bagatelliserer det

Nogle forældre gav under mødet udtryk for, at de ikke synes politiet tog sagerne alvorligt nok. Det gjaldt for eksempel Bettina Bahrs fra Viby Sjælland, som selv har oplevet, at hendes 10-årige søn blev passet op af en mand i en hvid varevogn på vej hjem fra tennis. Manden forsøgte at hive sønnen hen mod bilen, men drengen fik vristet sig fri og løb hjem.

- Jeg fik ikke særlig meget konkret ud af mødet. Jeg synes, der var meget fokus på Jyllinge, og al ære og respekt for det, men der er også masser af episoder uden for Jyllinge. Jeg synes, det virker som om en del bliver bagatelliseret, men der er jo konkrete sager, blandt andet vores egen, som der ikke har været nogen opfølgning på. Jeg ved ikke, hvad der foregår, og vi står med noget usikkerhed om det, siger Bettina Bahrs og fortsætter:

- For mig er det meget konkret. Min søn er blevet taget fat i og forsøgt hevet ind i en bil, så for mig er det meget konkret. Det er ikke en bagatel. Det er ikke noget, der er snakket op til noget, siger hun.

Hendes bekymring deler Morten Gjerskov, der også har børn på en nærliggende skole, ikke.

- Der er ikke noget klart signalement. Der er ikke rigtig nogen 'den', som vi leder efter, siger han og mener, at det i hans øjne virker som om politiet gør nok.

- Det er svært at tage tingene seriøst, når man får en masse forskellige henvendelser. De skal selvfølgelig sortere i det, de får. Det lyder som om de har mange mænd på sagen, og det har jeg ro på med, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk