Politiet bruger tusindvis af mandetimer på Pegida-demonstrationer

30.000 mandetimer brugte Københavns Politi sidste år på at sikre ro og orden under de omstridte demonstrationer, der har ført til flere moddemonstrationer.

Sidste år var der ifølge Københavns Politi omkring 30 Pegida-demonstrationer i København. Denne er fra 2016. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Det tærer på Københavns Politis ressourcer, når Pegida-bevægelsen afholder anti-islamiske demonstrationer i hovedstaden.

I 2015 var der omkring 30 Pegida-demonstrationer i København, og Københavns Politi brugte omkring 30.000 mandetimer på at sikre ro og orden.

Det fortæller politidirektør Thorkild Fogde i et interview med Politiforbundets blad, Dansk Politi.

Og det er "rigtig mange timer", understreger han over for DR Nyheder.

- Det kræver nogle prioriteringer i forhold til andre politiopgaver, og man kan få meget lokalpoliti og efterforskning for 30.000 mandetimer, siger han.

Ifølge politidirektøren er det ikke Pegida-demonstrationerne i sig selv, der udgør sikkerhedsrisikoen. Der er derimod de mod-demonstrationer, der melder sig.

Thorkild Fogde understreger dog, at det varierer meget, hvor mandskabskrævende demonstrationerne er.

- Det afhænger af trusselsvurderingen. Nogle er særdeles mandskabskrævende med flere hundrede betjente på grund af store moddemonstrationer eller udenlandske gæster, mens andre er mindre krævende, siger han.

Thorkild Fogde påpeger samtidig, at det er "en kerneopgave for politiet, at beskytte demonstrationsfriheden."

- Den løser vi som førsteprioritet, og så må vi så prioritere de andre opgaver bagefter.

Tidligere på ugen kom det frem, at der er blevet brugt mere end 400.000 mandskabstimer på at bevogte synagogen i Krystalgade i København siden terrorangrebet i februar sidste år.