Politiet: To døde ved eksplosion

Politiet har desuden fundet ueksploderede krysantemumbomber på området, så beboerne må stadig ikke vende tilbage til deres huse.

Eksplosionen i en lagerbygning i Andst har kostet mindst to personer livet. (Foto: Leif Christensen © Scanpix)

Eksplosionen i en lagerbygning i Andst har kostet mindst to personer livet.

Det oplyste politiet på et oplysningsmøde i Andst Hallen klokken 18.

Her blev det også fortalt, at redningsmandskabet har fundet ueksploderede krysantemumbomber på området. Det betyder, at beboerne må vente til klokken 20 med at få at vide, hvornår de kan vende tilbage til deres huse.

Området behandles som gerningssted

Politiet oplyste, at de behandler stedet som et gerningssted, men at der kan gå lang tid, før årsagen til eksplosionen bliver fundet.

Eksplosionen, der var meget kraftig, bredte sig mest ud over åbne marker i området.

Politi og redningsfolk kunne ved 17-tiden bevæge sig ind i evakueringszonen, efter at forsvarets ammunitionsryddere havde undersøgt området.

Dermed kunne brandfolkene begynde slukningen efter eksplosionen, som fandt sted i formiddags.

Borgerne skal registrere sig

På et møde klokken 15 bad politiet borgerne om at registrere sig, så myndighederne kan sikre sig, at samtlige borgere inden for sikkerhedszonen på 400 meter er kommet ud af deres huse.

Sikkerhedszonen er oprettet, da politiet har fået oplysninger om et ukendt antal ueksploderede bomber, sandsynligvis krysantemumbomber, i området.

Mindst en person er omkommet i eksplosionen, bekræfter Vejen Politis Bent Jakobsen over for JydskeVestkysten. Vedkommende blev fundet dræbt i den tidligere civilforsvarsbygning.

Vidner så fyrværkeri på himlen

Vidner fortæller, at der under eksplosionen var raketlignende ting, der sprang i luften, og en masse farver eksplodere på himlen.

Falck har meldt ud, at seks til otte bygninger er blevet skadet i større eller mindre omfang af de mange eksplosioner. Desuden meldes der om giftig røg fra fyrværkeri og flamingo.

Et øjenvidne fortæller til Ritzau, at gavlen på den ene af bygningerne er blæst ud og landet oven på en bil. Flere ruder i byens huse skulle desuden være knust.

Opdateret klokken 18.10

Facebook
Twitter